MENU

Porsche 550 Spyder, de vondst van de eeuw?

Zaterdag 3 april 2021 om 17:16 door Frank Schippers

Hoe bijzonder is dit! Een zeldzame Porsche 550 Spyder, waar er slechts 90 van zijn gebouwd, werd onlangs gevonden in een zeecontainer. De 550 Spyder is een van de zeldzaamste Porsches die er zijn. Vooral omdat er tijdens het racen best een aantal zijn gesneuveld. De bekendste is uiteraard het exemplaar waar James Dean in verongelukte.

 

zeldzame porsche 550 spyder gevonden

 

Dit exemplaar uit 1955 werd onlangs in Californië gevonden na niet minder dan 35 jaar in een container te hebben gestaan. Hoewel hij nooit verloren is gegaan, werd de auto opgeslagen nadat de eigenaar in de jaren tachtig meer interesse kreeg in motoren dan in auto’s. Toen de eigenaar onlangs overleed, werd Bobby Green, eigenaar van de Old Crow Speed ​​Shop, uitgenodigd om de motorcollectie te komen bekijken, welke was gelegen ergens op een afgelegen heuvel in Orange County.

 

Gerelateerd model

Porsche 550

550

Toen hij de container opende, zag de 550 Spyder voor het eerst in meer dan drie decennia weer daglicht. Ondanks dat dit exemplaar al die jaren in de afgesloten container heeft gestaan, ziet de rode speedster er indrukwekkend goed uit, zonder tekenen van roest. De auto is naar verluidt in 1963 gekocht van Loretta Turnbull en begin jaren tachtig gerestaureerd, net voordat de eigenaar hem opsloeg.

 

Porsche 550 Spyder uit 1955

Deze 550 Spyder, gebouwd in 1955, is een van de laatste exemplaren die de assemblagelijn in Stuttgart heeft verlaten. Hij wordt aangedreven door een in het midden gemonteerde, 1,5-liter platte viercilinder motor die oorspronkelijk een vermogen had van 108 pk en 121 Nm koppel. Op basis van het modeljaar is hij uitgerust met een handgeschakelde vierversnellingsbak, aangezien Porsche de vijfversnellingsbak pas in 1956 toevoegde.

 

De 550 was niet alleen een sexy speedster waar je mee op de openbare weg mocht, maar ook een succesvolle raceauto. Het model debuteerde met een overwinning op de Nürburgring en behaalde ook overwinningen in de 24 uur van Le Mans en de Carrera Panamericana.

 

Vanwege zijn schaarste en rijke race-stamboom is de 550 Spyder een gewaardeerd verzamelobject. Gerestaureerde en goed onderhouden exemplaren veranderen doorgaans van eigenaar voor bedragen tussen de 3 en 4 miljoen en soms meer. Bijzondere aan dit exemplaar is dat deze naar Nederland komt want de eigenaar van Porsche Centrum Gelderland heeft zijn knip getrokken. Wellicht dus binnenkort te bewonderen op eigen bodem.

 

Family Porsche 550 Spyder locked away in shipping container - Blue Nelson

Ook interessant


Gerelateerde merken