MENU

Historic Grand-Prix Monaco

Maandag 12 mei 2014 om 21:28 door Frank

Een jaarlijks terugkerend evenement in Monaco is de Historic Grand-Prix. Ook dit jaar was dit weer een fantastisch weekend waarbij het kuststadje helemaal in het teken staat van klassieke race-auto’s. De meest geweldige modellen komen voorbij waarbij heel veel van deze klassiekers nog voorzien zijn van een onvervalste V12.

 

Het circuit van Monaco is een uniek stratencircuit gelegen in de straten van Monte Carlo en La Condamine rond de haven van het prinsdom Monaco. Het wordt gewoonlijk aangeduid als “Monte Carlo”, omdat er grotendeels door de wijk Monte Carlo heen wordt gereden. Het circuit wordt één weekend in mei gebruikt voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Ook worden er veel opstapklasses naar de Formule 1 gereden, zoals de GP2 Series en dus ook de Historic Grand-Prix.

 

Historic Grand Prix Monaco

 

Het idee voor een Grand Prix-race in de straten van Monaco kwam van Anthony Noghès, de voorzitter van de Automobile Club de Monaco, en goede vriend van de regerende familie Grimaldi. De openingsrace werd gehouden in 1929 en werd gewonnen door William Grover-Williams in een Bugatti.

 

Jaguar

 

Historic Grand Prix Monaco

 

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.monacostarevents.com


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*