MENU

Is een half miljoen voor een Giulietta mogelijk?

Zondag 1 februari 2015 om 13:07 door Frank

Ok, het is ook wel een plaatje van een auto deze Sprint Speciale Coupé uit 1961 met 116 PK, 1290 cc DOHC viercilinder motor met dubbele Weber side-draft carburateurs, vijf-versnellingsbak en slechts 13.000 kilometer op de klok.

Gerelateerd model

Alfa Romeo Giulietta

Giulietta

Verwachte opbrengst op de veiling van RM auctions wordt ook nog niet geschat op een half miljoen, maar de prijzen blijven maar stijgen en stijgen.

 

Het zal niet de eerste keer zijn dat een oldtimer over de kop gaat (niet letterlijk gelukkig). Is het denkbaar dat ook voor een GTA of een 750 Sprint Superleggera of voor deze Sprint Speciale binnen niet afzienbare tijd tonnen worden betaald?

 

Wij durven wel te stellen dat we de lijnen van dit model mooier vinden dan de Porsche 356, maar dat komt misschien door onze voorkeur voor Italianen en zeker ook de Bertone-school, die we nooit onder voorstoelen of achterbanken hebben geschoven. Om de 356 even als vergelijking te nemen: ook daar zitten er uitschieters tussen die richting de €250.000 gaan…

 

Alfa romeo giulietta SS 1961

Foto: www.rmauctions.com

 

Deze prachtige Sprint Speciale Coupé met zijn extreem lage Cw-waarde van 0,29, was gebouwd om mee te racen en een beperkt aantal werden geproduceerd om aan de homologatie-regels van de FIA te voldoen. De Speciale kreeg een lichtgewicht constructie die was gebouwd op het chassis van de populaire Giulietta Spider. De body kreeg een bolle daklijn en sierlijke spatborden. De stevige 1.300 cc motor perste er een gezonde 116 PK uit waarmee het pittige Italiaantje aardig in de buurt van een top van 200 km/u kwam, wat aanzienlijk meer was dan de standaard Giulietta Sprint Coupé en Spider varianten. Er wordt geschat dat er niet meer dan 1366 Sprint Speciales werden geproduceerd tussen 1957 en 1962, zowel in Giulietta en Giulia vorm met grotere motor.

 

Alfa romeo giulietta SS 1961

Foto: www.rmauctions.com

 

Alfa romeo giulietta SS 1961

Foto: www.rmauctions.com

 

Dit exemplaar is zeer goede staat met een lage kilometerstand en werd nieuw geleverd in Tenerife, op de Spaanse Canarische Eilanden. De Alfa heeft 3 eigenaren gehad en is opnieuw gespoten en mechanisch gereviseerd in 1994. Daarnaast kreeg het een roestvrijstalen uitlaatsysteem en schijfremmen voor. De originele trommelremmen zijn wel bewaard. De lage kilometerstand is te wijten aan het feit dat de auto Tenerife nooit heeft verlaten en dat eiland is nu eenmaal niet zo groot. Een van de eigenaren was arts op het eiland dus die reed daar waarschijnlijk mee naar zijn patiënten en dat waren er ook vast geen honderden per dag.

 

Alfa romeo giulietta SS 1961 achterlicht

Foto: www.rmauctions.com

Hoe mooi ontworpen, de achterlichten van deze Giulietta SS.

 

Alfa romeo giulietta SS 1961 voorkant

Foto: www.rmauctions.com

 

Alfa romeo giulietta SS 1961 interieur

Foto: www.rmauctions.com

Italiaans to the max.

 

Alfa romeo giulietta SS 1961 interieur

Foto: www.rmauctions.com

 

Alfa romeo giulietta SS 1961 motor

Foto: www.rmauctions.com

Pittige viercilinder motor.

 

Alfa romeo giulietta SS 1961

Foto: www.rmauctions.com

 

De opbrengst wordt geschat tussen de €90.000 en €120.000, maar het zou wel eens een stukje hoger kunnen uitvallen, denken wij. Misschien nog geen half miljoen, maar tussen de €200.000 en €250.000 zou ons niet verbazen. Meer informatie en foto’s vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken