MENU

Goodwood Festival of Speed 2015

Vrijdag 26 juni 2015 om 22:38 door Frank

Het is alweer eind juni en dus is het tijd voor het Festival of Speed in Goodwood, Engeland. Wat doen wij dan nog in Nederland? Want onze pers accreditatie was al geregeld. Helaas kunnen we er door omstandigheden niet bij zijn dit jaar. Toch zullen we stil staan bij dit spectaculaire evenement waar elke auto(sport)- en oldtimerliefhebber met een voorliefde voor snelheid een keer geweest moet zijn. Het is groot, het is divers, het trekt publiek van over de hele wereld en het is Engels. Dit jaar wordt er speciale aandacht besteed aan Mazda en dan in het bijzonder aan wat het merk heeft betekend voor de racesport.

 

goodwood festival of speed 2015

Mazda sculptuur op het Festival of Speed

 

Waar vorig jaar Mercedes-Benz een hoofdrol voor zich opeiste en in 2013 50 jaar Porsche werd gevierd, zal dit jaar het bijzondere sculptuur wat elk jaar wordt ontworpen en centraal op het terrein wordt geplaatst dus het Japanse merk vertegenwoordigen. Er zijn 418 stalen balken die in een draaiende vorm de lucht in gaan. Bovenaan dit kunstwerk zijn twee Mazda’s gemonteerd: een Mazda 787B, die de 24 uren van Le Mans won in 1991 en de visualisatie van Mazda’s visie op autoracen in de toekomst in de vorm van de LM55 Vision Gran Turismo. Dit is een concept racewagen die ook voorkomt in het computerspel Gran Turismo.

 

goodwood festival of speed 2013

Foto: www.klassiekerweb.nl

50 jaar Porsche in 2013

 

goodwood festival of speed 2014

Goodwood eert Mercedes-Benz in 2014

 

De enorme sculptuur maakt gebruik van 120 ton staal die, wanneer je dit zou uitleggen, 1235 meter lang is. Dit is exact de lengte van racetrack op Goodwood die de heuvel oploopt en waar zo’n beetje elke bolide die op GoodWood aanwezig is in ieder geval 1 keer overheen rijdt. Ook is er de jaarlijkse veiling waar ook dit jaar weer bijzondere auto’s geveild worden waaronder dit jaar de Porsche 911 van James may en de Porsche 718 van Stirling Moss.

 

goodwood festival of speed 2015

 

Goodwood is het evenement dat alles in zich heeft wat met bijzondere en snelle auto’s, race heritage en klassieke modellen te maken heeft en terecht het evenement dat op menig bucketlist te vinden is. Naast auto’s zijn er ook de nodige motoren te vinden. Lees en bekijk meer op de officiële website van het Festival of Speed. Er is ook een videofeed:

 

Goodwood Festival of Speed - Sunday afternoon stream

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*