MENU

Gestolen kostbare De Tamble na 10 jaar weer terecht

Vrijdag 4 maart 2022 om 23:48 door

En wat voor een oldtimer! Het gaat hier om een van de twee nog rijdende De Tamble modellen in de wereld. Dit is een model uit 1909 die dus ruim 110 jaar oud is. De politie vond de kostbare klassieker na een tip in een loods en heeft de bolide in beslag genomen. Deze zal teruggaan naar de rechtmatige eigenaar.

 

gestolen de tamble na 10 jaar teruggevonden in loods in Kerkrade

Foto: John Vullers

 

De De Tamble, met een prijskaartje van rond de 1 miljoen euro, verdween bijna 10 jaar geleden bij een tentoonstelling op de Oldtimer Motorshow in Essen samen met een Lorraine Dietrich. In diezelfde periode overleed de eigenaar. Op het moment dat zijn kinderen begonnen met het inventariseren van de nalatenschap, bleek de auto spoorloos verdwenen.

 

De familie schakelde een recherchebureau in. “In de loop der jaren kreeg ik verschillende keren tips binnen”, vertelt privé-detective Vullers aan 1Limburg. “Ik kreeg een keer een anoniem telefoontje, een anonieme brief. En een tandarts uit Salzburg benaderde me ooit, hij wilde me wel vertellen waar de auto stond maar wilde wel een vindersloon van tien procent.”

 

De zoektocht richtte zich op Salzburg en Alicante alwaar uit informatie die uit het onderzoek naar voren is gekomen de respectievelijke de Tamble en de Lorrainne Dietrich zouden moeten zijn althans waar personen zijn die weten waar deze oldtimers gebleven zijn. Op enig moment meldde zich iemand bij 1 van de zonen met de wetenschap dat hij (voor veel geld) kon vertellen waar de auto (de Tamble) zou staan. De zoektocht naar deze ’tipgever’ is dermate concreet geworden dat de informatie inmiddels is gedeeld met de politie in België evenals in Duitsland en Oostenrijk.

 

De Tamble in Kerkrade

Na deze en andere tips en ander onderzoek, kwam de privé-detective tot de conclusie dat de auto in Kerkrade moest staan. Met zijn onderzoeksgegevens stapte hij vervolgens naar de politie, die zijn verhaal overtuigend vond en donderdagmorgen binnenviel in de loods waar de auto werd teruggevonden.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*