MENU

Geen little red Corvette in de collectie

Zondag 25 april 2021 om 12:06 door Frank

Het is alweer vijf jaar geleden dat de wereld plotseling afscheid moest nemen van Prince Rogers Nelson. En hoewel we Prince natuurlijk vooral kennen van het iconische beeld op zijn album Purple Rain waar hij op zijn Honda motor zit, had hij ook een collectie auto’s.

 

In totaal had hij 18 voertuigen in zijn garage staan. Geen bizarre supercars of custom topmodellen, maar het is toch wel aardig om eens te zien wat deze excentrieke artiest door de jaren heen had aangeschaft.

 

auto collectie van Prince

 

In de nummers van Prince kwamen weleens auto’s voorbij zoals de Ford Thunderbird en hij schreef zelfs een nummer genaamd “Little Red Corvette” maar die laatste heeft hij nooit aangeschaft. De Buick Wilcat uit 1964 die je voorbij ziet komen in de film ‘Under the Cherry Moon’ had hij wel mee naar huis genomen en deze maakte dus onderdeel uit van zijn collectie.

 

Prince en zijn 1964 Buick Wildcat in de videoclip van Under the Cherry Moon

Buick Wildcat in Under the Cherry Moon

 

Extravagant en excentriek, Prince’s paarse Prowler is gewoon een logische keuze. Prince voegde deze Prowler in 1999 toe aan zijn collectie nadat hij getekend had bij zijn nieuwe platenlabel, Arista Records. Met Arista Records bracht hij zijn album “Rave Un2 the Joy Fantastic” uit, dat – net als de Plymouth Prowler – gemengde recensies kreeg.

 

Prince en zijn paarse Plymouth Prowler

Prince en zijn paarse Plymouth Prowler

 

Op basis van de lijst met bezittingen was Prince een fan van BMW, inclusief zijn 850i uit 1991. De felgele 850i die te zien is in zijn “Sexy M.F.” muziekvideo maakt ook onderdeel uit van zijn persoonlijke collectie. Of hij moet na de opnames een exacte kopie gekocht hebben, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Verder had hij ook nog een BMW Z3 uit 1996 en een BMW 633CS uit 1984.

 

In de jaren negentig was Prince eigenlijk altijd aan het touren en dus had hij zichzelf een luxe tourbus kado gedaan die van alle gemakken was voorzien. Deze Prevost bus had een prijskaart van dik 650.000 dollar.

 

prevost tourbus van Prince

Foto: premiumcoachgroup.com

>De luxe tourbus van his royal badness

 

De rest van zijn collectie bestond uit de volgende bolides:

 • 1993 Ford Thunderbird
 • 1997 Lincoln Town car
 • 1995 Jeep Grand Cherokee
 • 2004 Cadillac XLR
 • 2010 Mercedes-Benz (model onbekend)
 • 2011 Lincoln MKT
 • 2006 Bentley (model onbekend)
 • 1985 Cadillac limousine
 • Buick Electra 225 (bouwjaar onbekend)

 • Graffiti bridge motorcycle
 • Honda Motorcycle

 

En hoewel deze dus niet in zijn garage stond, plaatsen we natuurlijk wel”Little Red Corvette” als afsluiter, gewoon omdat het een nog altijd een lekker nummertje is…

 

Prince - Little Red Corvette (Official Music Video)

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's