MENU

Fotoreportage Mille Miglia 2015

Zondag 24 mei 2015 om 20:32 door Frank

Een van de van de meest tot de verbeelding sprekende events in de klassiekerwereld is zonder twijfel de Mille Miglia. De ‘race’ staat op menig bucketlist en heeft een zeer rijke historie. Het spektakel had een geweldige route in 4 etappes vanaf Brescia langs de oostkust voorbij Rimini waarna de bonte stoet van epische oldtimers gebouwd tussen 1920 en 1957, via glooiende landwegen, kronkelende bergpassen en kleine Italiaanse straatjes ‘s nachts het centrum van Rome aandeed. Vervolgens was het langs de westkant weer omhoog langs Pisa en Parma terug richting Brescia.

 

mille miglia 2015

Foto: www.classicdriver.com

 

In 1926 hadden twee Italianen het idee om een autosport evenement te houden in en rond hun geboortestad Brescia. Ze besloten om een endurance race te organiseren van ongeveer 1500 km (1000 mijl) door Italië. De eerste editie van de Mille Miglia werd verreden op 26 maart 1927 met 77 deelnemende auto’s.

 

Sindsdien werd de race een jaarlijks evenement (met een onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog) dat veel race legendes en publiek wist aan te trekken. De deelnemende auto’s werden echter steeds sneller en krachtiger en daarmee werd het racen op de openbare wegen steeds gevaarlijker. In 1957 sloeg het noodlot toe en crashte een Ferrari in het publiek, waarbij 12 mensen om het leven kwamen. Dit was de laatste keer dat de race op deze manier werd verreden.

 

mille miglia 2015

Foto: www.classicdriver.com

 

mille miglia 2015

Foto: www.classicdriver.com

 

Elk jaar wordt de ‘race’ nog altijd verreden en Classic Driver maakte een zeer mooie serie foto’s van de 2015 editie van de Mille Miglia. Lekker even digitaal bladeren door een reeks zeer mooi platen doe je hier.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*