MENU

Ford vs. Ferrari Blockbuster in de maak?

Zondag 24 juni 2018 om 15:19 door Frank

 

Het lijkt erop dat er een nieuwe film op stapel staat die de harten van menig klassiekerliefhebber sneller doet kloppen. Als we de eerste verhalen mogen geloven dan wordt dit een film die in het rijtje Rush, Le Mans en Grand Prix thuis moet gaan horen. Rush kwam uit in 2013 met in de hoofdrollen Chris Hemsworth en Daniel Bruhl. Het verhaal draait om de felle rivaliteit tussen F1-racers James Hunt en Niki Lauda tijdens het seizoen 1976, wat leidde tot Lauda’s bijna fatale crash en wonderbaarlijke weg naar herstel. Nog niet gezien? Dan moet je daar snel verandering in brengen, zeer de moeite waard. En nu komt er dus een nieuwe film aan die misschien wel het grootste verhaal uit de autosportgeschiedenis vertelt: de strijd tussen Ford en Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.

 

Volgens Variety heeft 20th Century Fox James Mangold, de directeur van Logan, aangetrokken om de vooralsnog naamloze film te regisseren. Intern is het project eenvoudigweg bekend als “Untitled Ford vs. Ferrari Project”. De cast moet nog worden bevestigd, maar geruchten gaan dat Tom Cruise zou zijn gevraagd voor de rol van Carroll Shelby, maar die rol zal nu blijkbaar worden gespeeld door Matt Damon. De regisseur wil ook dat Christian Bale Shelby’s testrijder Ken Miles speelt. Er is nog geen woord over wie Enzo Ferrari of Bruce McLaren, die de winnende Ford GT40 reed in ’66, zullen gaan spelen.

 

blank

 

blank

 

Oorspronkelijk zou de speelfilm gebaseerd zijn op A.J. Baime-boek “Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans”, maar dit zal waarschijnlijk in een tv-serie format gegoten gaan worden. Ford Vs. Ferrari zal in plaats daarvan gebaseerd zijn op ander bronnenmateriaal en het scenario zal worden geschreven door Jez en John-Henry Butterworth, wiens schrijfcredits ook Edge of Tomorrow en Spectre omvatten. Dit zou in potentie een van de betere racing-films kunnen zijn sinds Rush. Het underdog-verhaal van Ford, met de GT40 mark II, die tegen Ferrari, met de Ferrari 330 P3, vecht, is een prima verhaal voor op het witte doek, met als hoogtepunt de historische 1-2-3 finish van Ford tijdens de endurance race. Wij zetten de popcorn alvast klaar.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*