MENU

Ford v Ferrari wint twee oscars

Dinsdag 11 februari 2020 om 08:50 door Frank

ford v ferrari wint twee oscars

Le Mans-film Ford v Ferrari over de vete tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari in 1966 heeft twee Oscars in de wacht gesleept in Hollywood. Geen prijzen voor hoofdrolspelers Matt Damon en Christian Bale, want de film kreeg de twee beeldjes voor beste montage en beste sound effects. Het werd wel weer eens tijd dat een ‘autofilm’ een beeldje zou scoren want de laatste keer dat een dergelijke film in de prijzen viel, was 53 jaar geleden: in 1967 won Grand Prix (1966) de Oscar voor beste sound effects , beste film editing en beste sound.

 

Ford v Ferrari is het epische verhaal van Henry Ford II die Ferrari wilde kopen. Een team van Amerikaanse ingenieurs en technici onder leiding van Carroll Shelby wordt samen met de Britse racepiloot Ken Miles door autobonzen Henry Ford II en Lee Iacocca ingeschakeld om een Ford-raceauto te ontwerpen die in 1966 op de 24 uur van Le Mans de strijd moet aangaan met het tot dan toe dominerende Ferrari.

 

Op de rode loper waren beide merken goed vertegenwoordigd ook al was de kleurkeuze niet heel verrassend. Ford koos voor het bekend lichtblauwe ontwerp waar Carroll Shelby zich prima in had kunnen vinden. Ferrari verscheen, heel voorspelbaar, in een rode outfit met gouden accenten.

 

Matt Damon, Christian Bale On ‘Ford V Ferrari’ (Full Interview) | TODAY

Matt Damon en Christian Bale over de film
 
​The Real Story Behind 'Ford v. Ferrari'

Het echte verhaal achter de film

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*