MENU

Ford Mustang expo Brussel

Zaterdag 1 november 2014 om 13:53 door Frank

Waar afgelopen zomer er nog een Maserati galore was in het Automuseum in Brussel vanwege het honderd-jarig bestaan van het merk, was het eind oktober de beurt aan Ford met de Mustang die dit jaar 50 jaar bestaat. De Mustang is uitgegroeid tot een icoon en dé pony car.

 

ford mustang autoworld brussel

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

De Ford Mustang is een van de meest bijzondere en opvallende modellen die Ford heeft gebouwd. John Najjar, verantwoordelijk voor de styling van de Mustang, was fan van de P-51 Mustangs gevechtsvliegtuigen, vandaar de naam Mustang. Het eerste exemplaar van de Ford Mustang zag op 17 april 1964 het levenslicht en werd een instant hit dankzij het sportieve uiterlijk, de lage instapprijs en de vele mogelijkheden tot personalisatie van de wagen. Ford had gehoopt het eerste jaar 100.000 stuks te verkopen, maar op de eerste dag werden al 22.000 bestellingen genoteerd. Uiteindelijk werden dat jaar meer dan 600.000 Mustangs verkocht. Bij ons in de garage staat er eentje in de kleur Wimbledon white met een zescilinder uit begin ’65, dus ook wij hebben wel iets met dit model.

 

ford mustang autoworld brussel

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

Er stond best wat moois in Brussels zoals de officiële reconstructie van ‘Eleanor’ uit ‘Gone in 60 Seconds’, een originele Shelby GT350 Hertz, en de BOSS 429, alias ‘the beast’ met zijn dikke 7 liter blok.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's