MENU

Ferrari F40 van lego is goed gelukt

Woensdag 4 mei 2022 om 11:52 door klassiekerweb

Ferrari F40 van lego

 

Als je in 1992 tegen Ferrari had gezegd dat er 20 jaar later nog een exemplaar van de inmiddels legendarische Ferrari F40 gebouwd zou worden in de Verenigde Staten, hadden ze je waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is dit nu gebeurd. Oké, weliswaar van Lego maar de bouwers hebben er steentje voor steentje een fraai exemplaar van gemaakt. Ook het interieur is waarheidsgetrouw nagemaakt met een kloppend dashboard en sportieve, maar ongetwijfeld wat minder comfortabele stoelen.
 

Heel veel Ferrari-rode steentjes

Er zitten maar liefst 358.000 steentjes in dit Italiaanse raspaardje met een Deense handtekening. Dat is wel wat anders dan de versie die nog in een doosje past met slechts 1158 steentjes. Na 1800 uren aan design en 1900 uren aan bouwen is het een fraai 1 op 1 resultaat.

 

Ferrari F40 van Lego in Californië

 

interieur lego Ferrari F40

 

Als je deze Ferrari in het echt wilt bekijken dan moet je wel even naar San Diego vliegen want daar vlakbij ligt Legoland Californië. Dit hoekige bouwwerk maakt deel uit van een nieuwe attractie in het park genaamd Lego Ferrari Build & Race. De Lego-Ferrari is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,2 meter hoog. Het bouwwerk weegt maar liefst 1361 kilo.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's