MENU

Ferrari brengt een boek uit over…Ferrari

Zaterdag 22 september 2018 om 19:50 door Frank

Dat Ferrari prijzige Italiaanse bolides maakt, is natuurlijk geen nieuws. Maar als de Italianen besluiten om een wel heel bijzonder special edition boek op de markt te brengen, dan is dat wel een kleine review waard. Hiervoor heeft het iconische automerk de hulp ingeroepen van de Duitse boekenuitgever Taschen, die zich gespecialiseerd heeft in special editions. Voor de Ferrari-verzamelaar met een beetje flinke koffietafel of een grote boekenkast is dit natuurlijk een must-have.

 

 

het ultieme Ferrari collector's boek

 

Het boek heet de Ferrari Art Edition, en is letterlijk een kunstwerk in elk opzicht met een bijpassende artistieke prijs. Het 514-pagina’s tellende boek biedt onbeperkte toegang tot honderden foto’s uit de Ferrari-archieven en privéverzamelaars om het volledige verhaal achter het legendarische merk op een unieke manier te presenteren en is ontworpen door Marc Newson. Om ervoor te zorgen dat dit niet samen met je gewone koffietafelboeken wordt weggegooid, wordt het massieve boekdeel ingesloten door een V12-sculptuur, ontworpen door Marc Newson. Het boek is ook met de hand gesigneerd door Ferrari-topmensen Sergio Marchionne, John Elkann en Piero Ferrari.

 

blank

 

blank

 

Er worden slechts 1.947 exemplaren uitgebracht. Prijskaartje voor dit stukje papieren kunst is €25.000 en als je geen koffietafel in je huis wilt, dan hebben ze daar ook over nagedacht. Je kunt bij de eerste 250 exemplaren een blitse standaard van de hand van designer Marc Newson erbij krijgen, maar die eerste 250 zijn vast snel verkocht, vermoeden wij. Interesse in een exemplaar? In november is dit bijzondere boek leverbaar. Bestellen kan via het fraaie knopje hieronder.

 

blank

 

Voor oldtimerliefhebbers met een wat kleiner budget, hebben we overigens ook een kleine selectie van boeken geselecteerd op deze site. Deze vind je, hoe verrassend, onder de sectie “boeken“.

 

TASCHEN presents FERRARI

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*