MENU

F40 volledig uitgebrand

Zondag 25 september 2016 om 23:16 door Frank

Wij hebben hier even een gepast moment van stilte in acht genomen want dit is niet echt een pretty picture. Een onlangs gerestaureerde Ferrari F40 brandde volledig uit bij een eerste testrit op de openbare weg.

Gerelateerd model

Ferrari F40 Italiaanse supercar jaren tachtig

F40

Dit bericht werd gepost door een gebruiker op het Ferrari Chat forum met diverse beelden van een F40 in het Verenigd Koninkrijk die een trieste aanblik tonen. Voor veel liefhebbers is de F40 een van de meest iconische Ferrari’s. Er zijn er 1315 van gebouwd en nu is er dus wederom eentje minder.

 

Er is niet veel bekend over wat er precies gebeurd is, maar door het lijkt er op de foto’s op dat de brand is begonnen in het motorcompartiment zich heeft uitgebreid naar de rest van de auto. De temperaturen zijn hierbij flink hoog opgelopen en de schade is dan ook groot.

f40 volledig uitgebrand na restauratie

 

f40_02

 

f40_03

 

f40_04

 

Volgens de poster was het Italiaanse raspaard net volledig gerestaureerd en voor een eerste rit op de openbare weg. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt of hoe de brand is ontstaan. Wat wel overduidelijk is, is dat een restauratie wel een stevige uitdaging zal gaan worden. Alle onderdelen die niet werden beschadigd werden van de F40 verwijderd, maar dat kan ook niet veel meer geweest zijn dan een knipperlicht en een ventieldopje. Eeuwig zonde, dat wel.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's