MENU

Een Maserati Shamal in het wit met ongeveer 0 km op de teller

Vrijdag 27 mei 2016 om 23:28 door Frank

Pardone, we bedoelen natuurlijk niet wit, maar uniek “Bianco Alpine” en oké het zijn niet 0 maar 4398 kilometertjes, dus bijna 0. Voor zo’n Italiaan van inmiddels meer dan 20 jaar oud is dat natuurlijk helemaal niks.

Gerelateerd model

Maserati Shamal

Shamal

De eerste eigenaar kocht dit exemplaar met speciale wensen in 1996 en de Shamal werd vervolgens per vliegtuig afgeleverd op zijn thuisadres in Australië. Vervolgens zette hij hem daarna vooral in een zijden Italiaanse pyama in zijn garage.

 

Er heeft nooit een ander persoon dan de eigenaar in deze Shamal gereden en de paar keer dat de eigenaar er zelf in reed, is hij blijkbaar een rondje door het dorp gereden. Voor 220.000 dollar kun je hem op je naam laten zetten, dat is een kleine 198.000 euro. Wellicht gaat er dan meer mee gereden worden dan de afgelopen 20 jaar.

 

Maagdelijk witte Maserati Shamal met bijpassende kilometerstand

Ter ere van de 75e verjaardag van Maserati werd de Shamal op de markt gebracht. Er werden slechts 369 exemplaren gebouwd. De meeste kwamen met zwarte of rode lak en er is er dus slechts 1 in deze Bianco Alpine witte lak gespoten. Onder de motorkap ligt een 325 PK sterke zescilinder met twee turbo’s en bij dit exemplaar zijn die turbo’s nog net zo maagdelijk als de kleur van de carrosserie. Maar laat je niet bedriegen door dat onschuldige wit. Wanneer je de motor start en deze vurige Italiaan de sporen geeft, zul je merken dat het best lastig is om hem op de weg te houden als die 325 PK richting de achterwielen wordt gestuurd. met een ‘gewone’ Maserati Biturbo is menig bestuurder al in de greppel beland en die hadden stuk voor stuk minder vermogen dan deze witte Maserati Shamal.

 

maserati_shamal_white_side

Maagdelijke witte Maserati Shamal

 

maserati_shamal_white_front

voorzijde Shamal

 

maserati_shamal_white_interior_side

 

maserati_shamal_white_interior

 

maserati_shamal_white_side_back

 

maserati_shamal_white_back

 

Meer beelden vind je hier


Ook interessant


Gerelateerde merken