MENU

Een e-type om van te dromen, de Helm special edition

Maandag 29 maart 2021 om 23:47 door Frank

Het verhaal gaat dat Enzo Ferrari de originele Jaguar E-Type de mooiste auto vond die ooit was gemaakt, maar het Britse Helm Motorcars denkt dat het het iconische ontwerp nog wel wat fraaier kan. Of wij vinden dat het gelukt is? Kijk mee en oordeel zelf! Het bedrijf toonde afgelopen woensdag de eerste van een gelimiteerde oplage van 20 herbouwde Series 1 E-Types, en elk exemplaar krijgt moderne technologie aan boord.

 

Helm jaguar e-type

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

Het obsessieve team pakte een originele monocoque als startpunt, die is versterkt met staal met behoud van ten minste 30% van het originele materiaal. Een nieuwe motorkap en deuren zijn handgemaakt van aluminium. Alles bij elkaar gaat er volgens Helm tot 3800 manuren in elke auto zitten. Dan neem je de boel dus wel serieus onder handen en het team heeft dan ook met een bizar oog voor detail aan deze aanpassingen gewerkt.

 

De Helm Jaguar E-Type wordt aangedreven door een volledig herbouwde versie van de 3,8-liter inline-zescilinder die wordt gebruikt in de standaard E-Type. Deze motor levert 300 PK en drijft de achterwielen aan via een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Helm heeft (nog) geen prestatiecijfers vrijgegeven, maar met een verwacht leeggewicht van net geen 1200 kilo zou de inline-zescilinder deze herboren klassieker aardig over het asfalt moeten kunnen sleuren.

 

Moderne techniek in een klassiek model

Helm voegt ook enkele moderne functies toe, waaronder elektrisch ondersteunde snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, verstelbare dempers, verbeterde remmen met 6-zuiger op de voorste remklauwen, een verwarmde voorruit en deuren die zachter sluiten dan de keukenkastjes van een Siematic-keuken. De carrosserie krijgt ook extra warmte- en geluidsisolatie om rustig te kunnen toeren.

 

Auto-ontwerper Bill Amberg mocht los op het interieur en deze man kan zo te zien aardig overweg met velours en leer waarbij zelfs een aantal schakelaars mee worden aangekleed. Led-binnenverlichting, Bluetooth en een modern airconditioningsysteem brengen de cockpit naar de 21e eeuw. Elke auto wordt ook geleverd met een bijpassende weekendtas en aktetas, plus koperen sleutels aan in leer gebonden sleutelhangers.

 

interieur helm jaguar e-type

 

blank

 

blank

 

blank

 

Helm is niet het enige bedrijf dat de E-Type opnieuw heeft uitgevonden. Eagle doet het al meer dan een decennium met zijn Speedster-, Low Drag GT-, Spyder GT- en Lightweight-varianten. Jaguar zelf heeft ook meegedaan aan de actie door twee vroege E-Types te herbouwen om het 60-jarig jubileum van het model te vieren, voortgezette versies van de originele Lightweight E-Type-raceauto te bouwen en zelfs een elektrische versie te lanceren.

 

Helm verkoopt zijn Series 1 Jaguar E-Type voor ongeveer € 489.000 en een paar kwartjes op basis van de huidige wisselkoersen. Wie geïnteresseerd is om de auto te kopen of er meer over wilt weten, kan terecht op de website van Helm. Wij vinden ‘m best wel marvelous, stunning, amazing en wonderful.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's