MENU

Een bijzondere collectie onder de hamer

Zondag 12 april 2015 om 22:50 door Frank

Er wordt wat afgehamerd in een jaar en daar zitten de nodige pareltjes tussen die soms voor astronomische bedragen van eigenaar wisselen. Maar soms kom je een hele collectie tegen waarvan het nauwelijks te bevatten is dat iemand dat bij elkaar heeft kunnen krijgen. Zo is het ook met de Andrews-collectie. Op 2 mei gaat het hele boeltje onder de hamer en kan de familie Andrews het fijne bedrag aan andere dingen gaan uitgeven.

 

Vader Paul en zoon Chris Andrews hebben hun hobby door de jaren heen aardig weten uit te bouwen. Volgende maand verkopen ze bijna hun hele collectie van auto’s en aanverwanten om daarna hun energie te steken in iets wat “wat meer beheersbaar” is. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat deze mannen vervolgens aan de gang zullen gaan met postzegels of Bonsai-boompjes, maar goed. Ze zijn van plan om ongeveer 20 auto’s te behouden, maar ze hebben er nu een kleine honderd, dus dat wordt een flinke veiling. Daarbij is er ook nog een aanzienlijk assortiment van auto-memorabilia waar je een aardige garage mee kunt vullen.

 

Paul Andrews had in zijn jongere jaren nog geen idee dat hij ooit een collectie klassieke auto’s van deze omvang zou bezitten. In de vroege jaren zeventig werkte Paul als een bijbelverkoper nadat hij was ontslagen als koper van militaire onderdelen voor General Dynamics. Van achter een bureautje in een piepklein appartement, lanceerde hij een bedrijf in tussenhandel van elektronische onderdelen en zo’n veertig jaar later is hij CEO van ‘s werelds grootste distributeur voor fabrikanten van industriële-, militaire-, ruimtevaart- en consumentenelektronica. Toen zijn bedrijf begon te lopen, kreeg hij een interesse voor auto’s en memorabilia en zo begon zijn collectie te groeien: klassieke auto’s, neon-borden en volledige werkende benzinepompen.

 

We pakken er even een paar mooie exemplaren uit….

 

1962 chevrolet corvette gulf oil

 
Chevrolet Corvette “Gulf Oil” Race Car uit 1962.
Geschatte opbrengst tussen de 2 miljoen en 2,75 miljoen dollar.

 

1962 Ferrari 400 Superamerica SWB Cabriolet by Pininfarina

 
Ferrari 400 Superamerica SWB Cabriolet by Pininfarina uit 1962.
Geschatte opbrengst tussen de 7 miljoen en 8,5 miljoen dollar.

 

1955 Lincoln Indianapolis Exclusive Study door Boano

 
Lincoln Indianapolis Exclusive Study by Boano uit 1955.
Geschatte opbrengst tussen de 1,25 en 1,6 miljoen dollar.

 

1962 Shelby 289 Competition Cobra

 
Shelby 289 Competition Cobra uit 1962.
Geschatte opbrengst tussen de 2,2 en 2,6 miljoen dollar.

 

1960 Fiat 500 Jolly by Ghia

 
Fiat 500 Jolly door Ghia uit 1960.
Geschatte opbrengst tussen de 90.000 en 125.000 dollar.

 

De gehele collectie is te bekijken op de website van Bonhams.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*