MENU

Eadon Green heeft niet stilgezeten: de ZECLAT

Zaterdag 31 oktober 2020 om 10:36 door Frank

Een paar jaar geleden schreven we al eens over een auto die er nog niet was: de Black Cuillin Grand Touring. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en de geestelijk vader heeft bepaald niet stilgezeten want naast de Black Cuillin heeft Felix Eaton met zijn merk Eadon Green inmiddels ook de ZECLAT weten te produceren en staat het volgende model al op papier: de Zanturi. Wat vinden we ervan?

 

zeclat eadon green

 

ZECLAT

De ZECLAT is een GT Sports Coupe. Het model is laag, breed, gewelfd en gebruikt eenvoudige en elegante lijnen om een verbluffende carrosserievorm te creëren in een stijl die doet denken aan de aero-auto’s die in de jaren dertig zijn gemaakt door beroemde Franse carrosseriebouwers, zoals Figoni & Falaschi, Saoutchik, Bugatti, Chapron, en PourTout.

 

De ZECLAT mag dan geïnspireerd zijn op de Art Deco-periode, maar door een chassis van aluminium en koolstof-nano-composietpanelen te combineren met de hedendaagse technologie en dit samen te voegen met een lichtgewicht koolstofvezel carrosserie, is de Zeclat een modern meesterwerk te noemen.

 

Maatwerk interieur

De “aero-stijl” omhullende cockpit geeft de ZECLAT-bestuurder de volledige controle over de elektronica die de rijdynamiek regelt, terwijl de passagier schakelaars voor stoelen en verwarming / koeling heeft. De cabine is bekleed met met de hand gestikt leer van de beste Britse huiden, samen met een dashboard van koolstofvezel of pianolak en afgewerkt met gepolijst aluminium detailwerk.

 

zeclat motor

 

blank

 

Krachtbron

Met zijn motor genesteld aan de achterkant van het motorcompartiment, geïnstalleerd in een stijf aluminium frame met koolstof-nano-composiet panelen onder de carrosserie, heeft de ZECLAT een bijna 50/50 gewichtsverdeling en een verbeterde vermogen-gewichtsverhouding. Met performance traction management, elektronisch limited-slip differentieel en launch control verbindt ZECLAT zijn kracht met grote precisie met de grond. En dat is nodig want de V8 6.2 liter trekt met zo’n 466 PK via de achterwielen de scheuren in het asfalt. De sprint naar de 100 km/u gaat in 3,6 seconden en de topsnelheid ligt rond de 220 km/u.

 

A road trip with the Eadon Green Zeclat

 

Zanturi

En er staat zelfs nog een nieuw model op papier, klaar om met hetzelfde vakmanschap met de hand gebouwd te worden: de Zanturi. Ook van dit model zal slechts een klein aantal auto’s met Eadon Green-badge worden gebouwd, elk volgens een veeleisende en unieke specificatie, waardoor dit model een verzamelaarseditie is en een van de meest exclusieve auto’s ooit is gemaakt.

 

zanturi achterzijde eadon green

 

zanturi interieur

 

zanturi profiel

 

Zanturi voorzijde

 

Interieur en exterieur

Elke Zanturi heeft een individueel gespecificeerd interieur en een uniek gedetailleerd exterieur om ervoor te zorgen dat elke Zanturi een persoonlijke weerspiegeling is van zijn eigenaar en de enige in zijn soort.

 

Moderne verfijning

Een luxe interieur met leer is een gegeven in Zanturi, en daar voegen ze de technologie van de 21ste eeuw aan toe. GPS-ondersteunde satellietnavigatie die het terrein waarop u rijdt kent, tot aan de helling van de weg, nachtzicht, voetgangersherkenning, heads-up display en op maat gemaakte audio zijn slechts enkele van de technische functies die kunnen worden gespecificeerd.

 

Aandrijving en ophanging

Fluisterstille, moeiteloze acceleratie stuwt de Zanturi in 4 seconden van 0 naar 100 km/u, dankzij de dubbele turbo 6,6 liter VI2 benzinemotor gekoppeld aan een 8-traps automatische versnellingsbak. Double wishbone multi-link-ophanging, met besturingssoftware voor de luchtvering van Zanturi, is geconfigureerd om snel te reageren op bewegingen en weerstand te bieden aan roll-in bij het insturen van bochten.

 

Eadon Green werkt samen met Coventry coach builders om de nieuwe modellen geproduceerd te krijgen. Elke auto wordt op maat gemaakt, gepersonaliseerd voor de eigenaar en met beperkte productieaantallen is een absoluut uniek kunstwerk gegarandeerd. De Black Cuillin en de ZECLAT worden niet meer gebouwd, maar met een aanbetaling van 5000 Britse ponden, kom je op de lijst voor een Zanturi.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*