MENU

Drie unieke Bugatti’s in Belgische schuur

Maandag 7 januari 2019 om 20:05 door Frank

Als december/januari een voorbode is van wat we in 2019 allemaal kunnen verwachten, dan wordt het een boeiend jaar voor de oldtimerliefhebbers onder ons. Wederom is er een bijzondere vondst gedaan en dit keer dichter bij huis. De wagens waren eigendom van een overleden Nederlandse kunstenaar. “Zijn nabestaanden, een Belgische familie die anoniem wenst te blijven, hebben de wagens aangeboden bij Artcurial”, aldus een woordvoerder van het veilinghuis.

 

barn find belgië 3 klassieke bugatti's

Beeld: Artcurial

 

3 bugatti's gevonden in belgie barn find

Beeld: Artcurial

 

De vondst bestaat uit drie bijzondere klassieke Bugatti’s. Het betreft een Bugatti 57 Cabriolet die tussen de 400.000 en 600.000 euro moet gaan opbrengen, een Bugatti 49 Faux-Coupé Gangloff, goed voor150.000 tot 200.000 euro en een Bugatti 40 met een prijskaartje tussen de 70.000 en 130.000 euro. De conditie van de drie oldtimer is zeer goed. Dit komt omdat de eigenaar ze bewonderde in zijn atelier en er slechts zelden mee ging rijden. “Zulke ‘schatten in schuren’ zijn altijd speciaal,” vertelt Matthieu Lamoure, “maar als het om Bugatti’s gaat, dan is het nog magischer.”

 

Het is onder verzamelaars van klassieke auto’s niet ongewoon om zogenaamde ‘barnfinds’ te vinden, maar drie onder één dak en in zo’n uitmuntende staat is iets wat niet heel vaak voorkomt. Op een filmpje is te zien hoe de schuur gebarricadeerd is met zandzakjes, “een godsgeschenk”, aldus de woordvoerder. Dankzij die zakjes zijn de wagens gespaard gebleven van vocht en de onvermijdelijke vloek van vele oldtimers: roest. “Hoewel de schuur er gammel uitziet, stonden de Bugatti’s droog en beschermd.”

 

 

De wagens, die de naam ‘Collection Barn Find’ kregen, zijn de blikvangers van de komende ‘Retromobile’, een grote veiling met oldtimers, maar ze hebben geen van drieeën het grootste prijskaartje. Dit is voorbehouden aan een Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta die maar liefst tussen de 16 en 22 miljoen euro moet gaan opbrengen.

 

De oldtimers zullen naar verwachting een klein miljoen euro opleveren op een veiling van Artcurial, een Frans veilinghuis.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*