MENU

Dieselfraude zorgt voor inbeslagname collectie Porsches

Donderdag 5 november 2020 om 22:30 door Frank

Een bedrijf in Emmen wordt verdacht van grootschalige fraude met diesel. Het bedrijf in kwestie zou rode landbouwdiesel ontkleurt hebben en de labels hebben aangepast om het zo als biodiesel te verkopen en daar bovenop ook nog subsidies op te strijken. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) laat weten dat er vandaag invallen zijn gedaan, omdat het bedrijf wordt verdacht van het op de markt brengen van biodiesel met vervalste certificaten. Het zou gaan om grootschalige fraude met diesel die als duurzame brandstof geregistreerd staat, maar dus helemaal niet duurzaam is geproduceerd.

 

Foto: Emmen24 Media

Binnenkort bieden op de veiling van de dienst domeinen?

 

Geen aanhoudingen, wel auto’s in beslag genomen

In het Drentse Erica werden onder meer zeven sportauto’s, een tractor en een personenwagen meegenomen. Verder nam de inspectie digitale gegevensdragers en administratie mee. Er is nog niemand aangehouden, maar dat gebeurt mogelijk nog in het vervolgonderzoek. Volgens de inspectie is in Nederland vaker gefraudeerd met biodiesel. “Dit levert de fraudeurs groot financieel gewin op, maar het zorgt er ook voor dat Nederland werkt aan het halen van milieudoelstellingen, terwijl in werkelijkheid van uitstootreductie helemaal geen sprake is.”

 

Onze interesse gaat uiteraard uit naar wat er zoal in beslag is genomen en dat is een behoorlijke collectie aan moois: een 996 GT3, een 997.1 GT3 RS, een 997.2 GT3 RS, een 911 GT3 RS en een 991.2 GT3 RS. Verder stonden er ook nog een Audi RS2 een Audi SQ8 en een BMW Z3 M Coupe die ook zijn meegenomen samen met een bijzondere 991 Speedster Heritage Edition.

 

Porsche 911 Speedster Heritage Edition

Porsche 911 Speedster Heritage Edition


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*