MENU

Autoscout top 5 populairste oldtimers

Maandag 14 april 2014 om 08:40 door Frank

In dit artikel vind je de populairste oldtimers volgens AutoScout. Oldtimers kun je eigenlijk onderverdelen in twee categorieën. De eerste zijn de auto’s ouder dan 25 jaar met O-nummerplaat. Er zijn wettelijke beperkingen voor deze auto’s van toepassing waardoor je deze minder vaak op straat te zien krijgt. Daarnaast zijn er auto’s ouder dan 25 jaar met een gewone nummerplaat, zonder wettelijke beperkingen, waar veel meer mee gereden wordt.

 

De beslissing om een oldtimer te kopen wordt meestal genomen vanuit gevoel en liefde voor de oude techniek en ontwerpen en niet zozeer met (gezond) verstand. Inmiddels is er online een flinke markt beschikbaar voor mensen met interesse in een oldtimer. Volgens Bovag is de stijgende populariteit van oldtimers deels te verklaren door de gunstige economische omstandigheden. Hierdoor kunnen veel liefhebbers zich eindelijk de auto van hun (jeugd)dromen veroorloven. Maar het is niet alleen uit pure liefhebberij dat mensen een klassieke auto aanschaffen. Vooral in het dure segment worden klassiekers gezien als een vorm van belegging. Sparen levert niets op, de vastgoedmarkt heeft de afgelopen jaren veel pieken en dalen gekend en de aandelenmarkt is onzeker, terwijl met name exclusieve klassiekers alleen maar in waarde blijven stijgen.

 

Maar wat zijn eigenlijk de populairste oldtimers? De grote Duitse merken Mercedes, Volkswagen en BMW doen het goed. Verder staan het Amerikaanse merk Ford en de auto’s van de Italiaanse fabrikanten Fiat en Alfa Romeo hoog op de lijst van populaire oldtimers. Er zitten ook modellen tussen die een goede investering kunnen zijn mits in goede staat. Een aantal van de populairste oldtimers op een rijtje:

 

Mercedes 190SL, de populairste oldtimer op Autoscout

Onder de oldtimer fans is volgens Autoscout24 vooral de Mercedes 190SL een gewild model en in goede toestand ook een goede investering. Is dit model – vooral als cabriolet – in perfecte staat, kan deze auto wel eens ruim €100.000 waard zijn. Van de 190SL werden tot 1963 meer dan 25.000 exemplaren gebouwd. Het was één van de meest succesvolle convertibles van die tijd. Helaas is dit model moeilijk te vinden omdat de meeste exemplaren naar Amerika werden geëxporteerd.

 

Mercedes 190SL, de populairste oldtimer op Autoscout

Mercedes 190 SL

 

Een andere geliefde Mercedes is de Mercedes W123 die vanaf het jaar 1975 werd gebouwd. Omdat vele exemplaren onlangs de leeftijdsgrens van 30 jaar hebben gehaald, stijgt het aantal van de tweedehandse verkoop. Een voordeel bij Mercedes en andere Duitse oldtimers is, in tegendeel tot veel andere fabrikanten, dat vrijwel alle onderdelen nog gemakkelijk te verkrijgen zijn. Daardoor staat niets het zelf sleutelen aan de auto in de weg.

 

Mercedes W123 populaire oldtimer autoscout

Mercedes W123

 

De Volkwagen Kever

De Kever werd vanaf 1936 geproduceerd en pas in 2003 rolde in Mexico het laatste exemplaar de fabriek uit. De originele Volkswagen Kever is vrijwel niet meer op de straten te zien, maar omdat de Kever tot 2002 de meest geproduceerde auto ter wereld was zijn veel oldtimers te verkrijgen. Het voordeel van een goede levering van reserve-onderdelen maakt de waarschijnlijk bekendste Duitse auto tot een goed instapmodel voor oldtimer beginners. Omdat de Kever zo lang geproduceerd werd zijn er verschillende tweedehands modellen te koop, van slechte tot perfecte staat. Vaakst worden auto’s uit de jaren ’70 aangeboden.

 

volkswagen brilkever 1951

Volkswagen brilkever

 

Fiat 500, terecht plekje op de Autoscout lijst

Met de Nuova 500 verscheen in 1957 als opvolger van de beroemde Topolinos een succesvolle, schattige kleine auto die half Italië voor de deur had staan. 3,4 miljoen exemplaren werden toen verkocht. Technisch gezien was de motor met zijn luchtgekoelde tweecilinders primitief en het interieur vrij Spartaans. Maar de auto was goedkoop en solide en met een zonnige dag kreeg de auto een echte fun-factor. Niet voor niks is Fiat in 2007 begonnen met een nieuw model van de Fiat 500, maar dan met veel meer comfort.

 

Fiat 500

Fiat 500, ook wel ‘rugzakje’ genoemd

 

Ford model T

De Ford Model T wordt beschouwd als een van de eerste betaalbare auto’s. Tin Lizzy, zoals deze auto liefdevol werd genoemd, kon door de toen gloednieuwe technologie van de lopende band in grotere massa’s worden geproduceerd en was verantwoordelijk voor de doorbraak van de auto. In de loop der jaren werd het oorspronkelijke model meermaals veranderd en vandaag de dag zijn vooral de modellen uit het laatste productiejaar 1927 volgens Autoscout erg populair bij verzamelaars.

 

Ford model T 1927

De gewilde Model T Ford uit 1927

 

Alfa Romeo Spider, de tweede Italiaan in het Autoscout lijstje

De Alfa Romeo Spider cabriolet is misschien niet de mooiste Alfa, maar deze auto tovert zeker een glimlach op het gezicht van elke echte Alfa fan. De elegante stijl en de pittige motor zijn ook vandaag nog de reden dat de Spider een begeerde oldtimer is. De hoge prijs zorgde toen voor slechte verkoopcijfers maar tegenwoordig is de Spider echter een van de meest gezochte en populairste oldtimers. De elegante vorm van het chassis, de chromen bumper of gewoon het tijdloze interieur laten zeker niet alleen het hart van oldtimer fans sneller kloppen.

 

Alfa Romeo Spider

Populaire Italiaanse sportwagen

 

(bron: autoscout24.nl)


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's