MENU

De Jaguar C-type komt terug!

Zondag 31 januari 2021 om 09:23 door Frank Schippers

Jaguar heeft de C-Type officieel toegevoegd aan de Classic Continuation-familie. Deze sportracer uit de jaren ’50 viert dit jaar zijn 70e verjaardag en daarom is het een mooi moment om dit model weer uit te brengen.

 

In 1951 won de C-Type de 24 uur van Le Mans tijdens zijn debuut, de eerste van de zeven overwinningen van Jaguar op het evenement. Een jaar later kreeg de auto als een van de eerste modellen schijfremmen op alle wielen, ontwikkeld in samenwerking met Dunlop en in 1953 won de C-type opnieuw Le Mans.

 

jaguar c-type wordt lid van de classic continuation family

Jaguar C-type wordt lid van de Classic Continuation Family

 

foto: www.jaguar.co.uk

 

Jaguar bouwde in de jaren ’50 53 C-types, waarvan er 43 aan particuliere eigenaren werden verkocht. Deze waren gebaseerd op de fabrieksauto’s uit 1951, wat neerkwam op trommelremmen, dubbele SU-carburateurs en ongeveer 200 PK aan vermogen.

 

De Continuation C-Types zullen echter worden gebouwd om het 1953-winnende model te weerspiegelen, wat betekent dat de grotere 220 PK sterke 3,4-liter zescilinder lijnmotor met drievoudige Weber-carburateurs er in komt te liggen en alle wielen worden voorzie nvan schijfremmen.

 

Er zullen er slechts acht worden gebouwd, voorafgaand aan een op races geïnspireerd feestevenement dat gepland staat voor 2022. De modellen zullen worden gebouwd door de afdeling Jaguar Land Rover Classic, net als Jaguar’s vorige vervolgspecials op basis van de XKSS, D-Type en Lightweight E-Type. Om de auto’s te maken, raadpleegden de Jaguar-ingenieurs Jaguar’s archieven en scangegevens uit een originele C-Type in combinatie met de nieuwste computerondersteunde ontwerptechnologie om “de meest authentieke nieuwe C-Type mogelijk te maken.”

 

interieur van de jaguar C-type

foto: www.jaguar.co.uk

Interieur van de Jaguar C-type

 

Jaguar C-type dashboard

foto: www.jaguar.co.uk

Dashboard van de Jaguar C-type

 

Je kunt zelf ook online een C-Type configureren. Terwijl ‘Suede Green’ de voor de hand liggende beste keuze is voor een Jaguar, ziet de C-Type er ook best goed uit in een van de aangeboden blauwtinten … Er zijn 12 exterieurkleuren en acht interieurkleuren. Je kunt ook optionele racerondels, een stuurwielbadge en een motorkapbadge aanbrengen. Extra opties zijn onder meer een FIA-goedgekeurd harnasbevestigingssysteem of kantelbeveiliging.

 

The 1953 Le Mans winning Jaguar C-Type

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*