MENU

De AutoRAI 2015

Dinsdag 28 april 2015 om 00:14 door Frank

In plaats van de eerste dag, wat we meestal doen, pakten we door omstandigheden de laatste dag van de AutoRAI. We waren er rond een uurtje of 12 en het was voor een laatste zondag behoorlijk druk. Waarschijnlijk maakten mensen gebruik van het lange weekend en de maandag was natuurlijk al geboekt voor de verkoop van oude spullen op een kleedje. De AutoRAI is voor Klassiekerweb eigenlijk een beetje een apart geval; de oldtimers zijn immers ondergeschikt aan alle moderne bolides die er worden getoond.

 

Tsja, wat vonden we ervan? Eigenlijk hadden we er toch wel wat meer van verwacht, ondanks dat alles er wel netjes uit zag en er een aantal mooie oldtimers en youngtimers te zien waren. Misschien kwam het wel omdat de oldtimers echt alleen maar werden neergezet en je dus niet even een praatje kon maken met de eigenaar/verkoper. Hierdoor werd het wat meer een tentoonstelling in plaats van een beurs. De enige uitzondering hierop was notabene de hermandad die met een paar fraaie oude Porsches en een landrover acte de presence gaf. Auto’s en een outfit voor echte kerels waardoor je als klein jongetje nog ‘bij de politie wilde’.

 

Porsche rijkspolitie

Fraaie Porsches, wij zouden ons laten aanhouden!

 

Op het klassiekerpaviljoen van de AutoRAI waren natuurlijk wel een aantal echte iconen te vinden waaronder een Golf I GTI uit 1976 en een Audi Quattro uit 1986. Zo,n eerste model Golfje woog toen slechts 853 kilo. Vooral dit soort modellen en een oude Honda, Opel Manta en een paar oude Peugeots en Renaults zorgden ervoor dat we om ons heen meer dan eens hoorden: “die had m’n vader ook toen ik klein was!” Er is een hoop veranderd!

 

Volkswagen Golf GTI Mk1

Het bijna veertig jaar oude vederlichte GTI’tje uit 1976.

 

Audi Quattro

Audi Quattro uit 1986.

 

Uit nieuwsgierigheid hebben we uiteraard ook wel even een rondje over de rest van de AutoRAI gedaan en er zijn merken die toch wel met aardige designs voor de dag weten te komen zoals BMW en de concept car van Peugeot. Het is wel duidelijk dat de merken nog niet de budgetten van weleer hadden voor de AutoRAI want de meeste stand waren eigenlijk meer een verplaatste showroom dan een poging om het publiek echt te raken. Uitzonderingen waren er gelukkig wel in de vorm van bijvoorbeeld Mini, maar ook dit was nog vrij braaf en standaard. Naar onze mening een gemiste kans. Wellicht dat er volgend jaar merken zijn die er wel meer werk van maken.

 

BMW

Fraaie BMW 1800 uit 1965.

 

Opel Manta

Een klassieker: de Opel Manta.

 

Snel nog maar even een kort rondje over het klassiekerpaviljoen voordat we als een soort Statler en Waldorf gaan lopen mopperen dat vroeger alles beter en mooier was en dat een organisatie als de RAI er toch wel voor zou moeten kunnen zorgen dat je ook iets gezonds kunt eten op zo’n beurs. Gaan we volgend jaar weer? Natuurlijk!

 

Meer foto’s van ons bezoek aan de AutoRAI zijn te vinden op onze Facebook, die mag je uiteraard liken. Daar worden Statler en Waldorf blij van. Ha!


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*