MENU

Concours d’élégance Paleis het Loo weer jaarlijks

Zondag 22 november 2015 om 23:15 door Frank

Het meest prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s dat ons land rijk is, is zonder twijfel het Concours d’élégance Paleis het Loo. En voor alle liefhebbers is er goed nieuws want vanaf 2016 wordt dit weer een jaarlijks evenement. Het Concours begon in 1999 als een jaarlijks evenement, maar werd vanaf 2006 tweejaarlijks. Daar gaat nu dus weer verandering in komen.

 

concours d'elegance paleis't loo

 

Organisatoren Jan-Peter Nijmeijers en Timo Rietbergen zien uiteraard ook de groeiende populariteit van klassieke auto’s in de afgelopen jaren en hebben daarom besloten om weer naar een jaarlijks evenement te gaan. Mocht je er nog nooit geweest zijn: op 2 en 3 juli 2016 is het weer zover en zijn de allermooiste en meest zeldzame klassiekers een weekend lang te zien op koninklijke grond. Naast de enorme collectie klassiekers, ben je ook zo een paar uur zoet op het parkeerterrein waar een minstens zo grote collectie oldtimers wordt geparkeerd door alle bezoekers. Er is muziek en natuurlijk de sprint op de Paleislaan en de klassiekerparking. Dus zet hem alvast in je agenda, zeer de moeite waard!

 

Nieuw is het Club Concours bijvoorbeeld, dat plaats zal vinden bij de oude stallen van het paleis. Merkenclubs krijgen hier de ruimte om hun mooiste auto’s te parkeren in een aankleding die past bij de clubs. Daarnaast is er het Concours Modern, waar moderne automerken een nieuw model of bijzondere conceptcar zullen presenteren.

 

Jubileumboek Concours d’élégance Paleis het Loo

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Concours heeft de organisatie een schitterend jubileumboek uitgebracht. Het is geschreven en mede samengesteld door Klassiek & Techniek nieuwsredacteur Jan-Bart Broertjes en bevat meer dan 500 foto’s van onder meer Klassiek & Techniek-fotograaf Niko Bloemendal en zelf enkele van oprichter Gert te Lintelo. Er zijn slechts 500 exemplaren van gedrukt en daarvan zijn er op dit moment niet veel meer over. Voor een prijs van veertig Euro heb je er al eentje in je bezit, als je snel bent…. Bestellen doe je op de website van het Concours d’élégance Paleis het Loo.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*