MENU

Clarkson, Hammond en May naar Netflix?

Zondag 7 juni 2015 om 18:20 door Frank

Richard Hammond en James May hebben ‘nee’ gezegd tegen een deal van BBC voor 4 miljoen Britse Pondjes en dan hebben we het vast over een jaarsalaris. Ze gaan liever aan de slag met hun buddy Clarkson bij Netflix. Een bron dicht bij het trio heeft aan de Britse krant The Mirror gemeld dat de BBC geen bod had kunnen doen aan Hammond en May waardoor ze wel waren doorgegaan met Top Gear zonder Jeremy. De deal met Netflix schijnt bijna rond te zijn.

 

netflix bijna rond met clarkson, hammond en may

 

De bron vertelde The Mirror:”Natuurlijk waren Richard en James gevleid door het genereuze bod van de BBC, maar ze zeiden dat het niet goed zou voelen om zonder Jeremy door te gaan. Ze zijn een team en dat is niet veranderd.”

 

Het team heeft met meerdere partijen gesproken, waaronder ITV, echter kwam Netflix tot nu toe met het beste (of wellicht hoogste?) bod. Ze zijn allemaal erg enthousiast met het vooruitzicht dat ze totale redactionele controle over hun nieuwe show zouden krijgen. Bij ITV zouden ze te maken krijgen met adverteerders die invloed op het programma willen, dan krijg je dus zo’n oefening als afgelopen seizoen met RTL autovisie… terwijl Netflix werkt abonnementen en geen advertentie inkomsten nodig heeft. Zolang mensen blijven aanmelden voor abonnementen vindt Netflix het prima.

 

Netflix lijkt hiermee de beste optie voor het trio. Clarkson was altijd erg te spreken over de BBC, maar het stond ook bekend om zijn bemoeienissen. Met meer creatieve controle, kunnen Clarkson, Hammond en May meer dan ooit zeggen wat ze denken en vinden. Dan gaan we er maar even vanuit dat dit het programma ten goede komt…


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*