MENU

Brits stel rijdt met klassieke Bentley door de VS

Vrijdag 31 augustus 2018 om 10:49 door Frank

Voor sommige mensen is het een droom om in een klassieker lange tochten te maken en vaak blijft het bij een droom, maar er zijn ook mensen die de daad bij het woord voegen en over een aantal van deze avonturiers hebben wij al eerder geschreven zoals de Zapp familie, Dirk en Trudy Regter en Heidi Hetzer. En nu hebben we het Britse stel Bill en Julie Holroyd die in de VS van de ooskust naar de westkust toerden in een klassieke Bentley uit 1927.

 

bill and julie holroyd touring the US in their 1927 bentley

 

De rit van Charleston, South Carolina, naar Seattle, Washington, duurde 22 dagen. Hun reis was onderdeel van het derde langeafstandsevenement van de Endurance Rally Associations.De auto van het stel, een Bentley 4½ uit 1927, werd geprerareerd door Bentley-specialist William Medcalf, die gespecialiseerd is in auto’s gemaakt door het Britse merk tussen 1922 en 1932. Ondanks de leeftijd van de auto, zei Bill Holroyd dat dit exemplaar prima presteerde. “Gelukkig gaf de auto gedurende de hele reis geen problemen, wat een verdienste is voor Medcalf en het team”, zei Bill Holroyd.

 

blank

 

Van zijn kant was Medcalf blij met de auto en deden Holroyds het goed: “Zoals de Amerikanen zeggen ‘go big or go home'”, zei hij. “Bill en Julie hebben ongelooflijk veel werk verzet tijdens hun eerste onderneming. Er was geen betere manier om hun auto te leren kennen.”

 

Het evenement was geen eenvoudige trip door heel Amerika. 32 teams ploeterden zich een weg door het land en hadden de broodnodige rustdagen in New Orleans en Nashville, tussen een paar andere plekken.

 

De Holroyds namen een geplande pauze tijdens de rit om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Bij hun afwezigheid reed een hulpploeg de auto van New Orleans naar Santa Fe, New Mexico. Seattle markeerde niet het einde van de weg voor de Holroyds. Het was hun eerste gezamenlijke bijeenkomst en ze zijn van plan volgend jaar het Peking-Parijs te gaan rijden.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*