MENU

Bijzondere Mazda R130 coupé

Woensdag 3 september 2014 om 00:26 door Frank Schippers

Bij de Japan classic day aanstaande zondag in Boxtel zal een Mazda R130 coupé te zien zijn. De auto is eigendom van Mazda Nederland en dankzij inspanning van de Hadi-Mazda club wordt dit zeldzame model op die dag gepresenteerd. De Mazda R130 coupé is in ons land nooit op de markt geweest maar alleen in Japan, wat eigenlijk best jammer is want dit model is een bijzonder geslaagd ontwerp van Bertone. De R130 coupé toont gelijkenissen met de Alfa Romeo 2600 coupé die ook door Bertone is ontworpen.

 

Van de R130 coupé zijn eind jaren zestig tot 1972 nog geen 1.000 exemplaren gebouwd waarvan er inmiddels niet veel meer over zijn. Het model heeft onder de motorkap een vroege rotatiemotor van Mazda met 127 PK en is het enige productiemodel dat deze wankelmotor in combinatie met voorwielaandrijving voerde. De rotatiemotor werd ooit ontwikkeld door Felix Wankel en verbeterd door de ingenieurs van Mazda en vervolgens in vele Mazda modellen toegepast.

 

mazda R130

De zeldzame Mazda R130

 

Aankomende zondag 7 september is de Mazda R130 coupé op de stand te zien van de Hadi-Mazda club bij Classic park in Boxtel. Daar zal in de ochtend de auto officieel worden onthuld. Dit is een van de weinige kansen om de Mazda R130 coupé in het echt te zien! Een ritje naar Boxtel komende zondag is zeker de moeite waard. Meer informatie: www.classicpark.nl

 


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*