MENU

Bezoek Interclassics Maastricht 2015

Zondag 11 januari 2015 om 16:25 door Frank

Van Amsterdam naar Maastricht is toch een dikke 200 km rijden en met de verwachting dat er veel te zien was op Interclassics Maastricht besloten we bijtijds te vertrekken. Het zal wel een kleine afwijking zijn, maar ik krijg altijd hetzelfde gevoel als toen ik klein was en we met het hele gezin vertrokken voor een dagje Efteling: spannend!

 

We reden weg in het donker. Geen files, wel een stevige wind, maar de vier wielen van onze trouwe Mini bleven ook op de Lekbrug prima aan de grond en rond 10:15 arriveerden we bij het MECC. Een paar hallen vol met mooi klassiek spul; 33.000 vierkante meter om precies te zijn. Het was meteen duidelijk dat we hier makkelijk een dagje konden doorbrengen. Het publiek uit binnen- en buitenland was behoorlijk divers met handelaren, liefhebbers, specialisten, verzamelaars en hobbyisten. Wel denken we dat de merkenclubs een prominenter plekje mogen krijgen volgend jaar.Ook zijn we benieuwd of de prijzen blijven stijgen want we zagen bedragen bij sommige exemplaren staan, waar we ons toch even achter de koplampen krabden.

 

80 jaar Jaguar

Zoals aangekondigd op de site was Jaguar, vanwege zijn 80-jarig bestaan goed vertegenwoordigd en er stonden dan ook een paar zeer bijzondere Jaguar- en SS-modellen zoals een van de slechts 23 gebouwde SS 90-exemplaren. Een schitterende oldtimer uit de tijd dat Jaguar nog SS (hoogst waarschijnlijk van Swallow Sidecar of Swallow Seven afkomstig) heette. “90” stond voor de topsnelheid van 90 miles per hour die de SS90 zou moeten kunnen halen.

 

SS90 uit 1935

Foto: www.klassiekerweb.nl

Zeldzame SS90 uit 1935

 

SS90 uit 1935 achterzijde

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

jaguar SS 100 coupe prototype 1938

Foto: www.klassiekerweb.nl

Uniek en zeer kostbaar prototype van de Jaguar SS 100 coupe uit 1938

 

jaguar SS 100 coupe prototype 1938

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

Naast modellen als de XJ220, stonden er ook een aantal beroemde raceversies waaronder de Jaguar XK120 ‘NUB 120’, de Silk Cut XJR9 waarmee Jan Lammers Le Mans heeft gewonnen en de Ecurie Ecosse D-Type met chassisnummer XKD 606 uit de Louwman-collectie. Ook de modellen die onder de naam “Daimler” werden verkocht na de overname door Jaguar in 1960 en een mooie selectie van E-types mochten natuurlijk niet ontbreken De fraaiste E-type was wellicht de volledig gerestaureerde zwarte 4,2 liter zescilinder uit 1967.

 

rijtje e-types

Foto: www.klassiekerweb.nl

rijtje E-types

 

jaguar e-type 1967

Foto: www.klassiekerweb.nl

Jaguar e-type uit 1967

 

jaguar e-type 1967 motor

Foto: www.klassiekerweb.nl

Blinkende zes-cilinder met carburateurs

 

jaguar MKII county 1962

Foto: www.klassiekerweb.nl

Mooie Jaguar MKII County uit 1962

 

Italianen goed vertegenwoordigd

Voordat dit artikel verandert in een Jaguar-artikel, lopen we nog even langs een aantal andere bijzondere modellen die we zagen en moeten we zeggen dat we de Austin-Healy modellen ook steeds meer op waarde gaan schatten. Natuurlijk was ook het Engelse merk Aston Martin goed vertegenwoordigd. Uiteraard zijn er nog meer foto’s van de Jaguars, deze zijn te vinden in een album op onze Facebook pagina. Like what you see? Like dan ook onze pagina even!

 

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt een zwak te hebben voor Italianen en gelukkig werd ik in Maastricht niet teleurgesteld: Mooie Maserati’s en Ferrari’s waaronder een paar 330’s, een Iso Grifo, Lamborghini’s, Dino’s, fraaie Alfa Romeo’s waaronder een 2600 Sprint Zagato uit 1965. Overigens ga ik de Montreal ook steeds meer waarderen, wat een bijzonder design.

 

Het summum was voor mij zonder twijfel de speciale Bizzarrini GT 3500 Strada Targa met een bijzonder mooi interieur en paarse(!) lak. Dit unieke exemplaar gaat vanaf het MECC direct op transport richting Dubai om daar getoond te worden.

 

ferrari 330 interieur

Foto: www.klassiekerweb.nl

Italiaans interieur op maat in de Ferrari 330

 

maserati a6G allemano 1956

Foto: www.klassiekerweb.nl

Maserati A6G Allemano uit 1956

 

maserati a6G allemano interieur

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

Iso Grifo

Foto: www.klassiekerweb.nl

Iso Grifo

 

alf romeo 2600 sprint zagato 1965

Foto: www.klassiekerweb.nl

Alfa Romeo 2600 Sprint Zagato uit 1965

 

Bizzarrini GT 5300 strada targa

Foto: www.klassiekerweb.nl

Bizzarrini GT 5300 Strada Targa

 

Bizzarrini GT 5300 strada targa interieur

Foto: www.klassiekerweb.nl

Interieur van de Bizzarrini met oogstrelend leer en mooie details zoals de tuimelschakelaartjes

 

Amerikanen

Ook in Maastricht was te merken dat de Mustang nog altijd bijzonder populair is onder liefhebbers. Er waren meerdere stands waar exemplaren werden getoond. Sommige al volledig gerestaureerd, maar ook projecten waar nog het nodige werk verricht moest worden. Daarnaast een aantal bijzondere Corvette’s, Cadillacs en Chevy’s in de varianten groot, groter en grootst zoals we dat van klassieke Amerikanen mogen verwachten.

 

ford_mercury cougar tiffany

Foto: www.klassiekerweb.nl

Ford Mercury Cougar Tiffany

 

pontiac

Foto: www.klassiekerweb.nl

Pontiac-slee

 

cadillac

Foto: www.klassiekerweb.nl

Een enorme Cadillac

 

Legendarische Formule 1 klassiekers

Naast alle straatauto’s waren er ook een aantal circuitauto’s te zien en dan in het bijzonder een collectie klassieke Formule 1 bolides uit onder andere de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig. In samenwerking met de Historische Auto Ren Club (HARC) en de organisatie van de Historic Grand Prix te Zandvoort werd het thema “Grand Prix Classics” gestalte gegeven. De eerste Grand Prix werd al gereden in 1906 in Le Mans. De bekende modellen waren vooral de McLaren in Marlboro kleuren en de John Player Lotus. Deze iconen starten in de MECC-hal was helaas geen optie, aan de andere kant misschien maar beter ook want we hebben een aantal van deze bolides al eens horen rijden op Goodwood.

 

f1 klassiekers

Foto: www.klassiekerweb.nl

Fraaie F1 klassiekers uit vervlogen tijden

 

klassieke F1 auto's

Foto: www.klassiekerweb.nl

 

F1 marlboro

Foto: www.klassiekerweb.nl

McLaren F1 auto uit de jaren tachtig met de herkenbare Marlboro kleuren

 

In ons nog niet 1-jarige bestaan is dit de eerste keer dat wij bij de Interclassics waren en dit is voor ons vanaf nu een extra reden om in ieder geval 1 keer per jaar af te reizen naar Maastricht. Op het moment dat je merken en modellen gaat opnoemen, ga je er altijd een aantal vergeten, dat zal nu niet anders zijn want er was gewoon teveel om in een artikel te stoppen.

 

We doen nog een kleine poging om het aantal merken en modellen dat we niet noemen te verkleinen: Facel Vega’s met Franse flair, een paar zeer mooie Amphicars, strak gerestaureerde VW T1- en T2-busjes die schreeuwden om een flower in your hair, een DeLorean rechtstreeks uit de toekomst, Bugatti’s met racing pedigree, Mercedes 300SL’s en 190SL’s die tegen elkaar op stonden te glimmen, een bont gezelschap aan kleurrijke Porsches, een verzameling Cadillacs die werd geveild en.. ook nog.. een bijzondere en zeldzameCitroën DS19 Chapron Concorde… en…. een Opel Caravan om verliefd op te worden…en, en…..

 

citroen DS19 chapron concorde 1963

Foto: www.klassiekerweb.nl

Zeldzame, volledig gerestaureerde Citroën DS19 Chapron Concorde (1 van 35)

 

opel caravan

Foto: www.klassiekerweb.nl

Opel Caravan, wat een plaatje!

 

Mocht je niet willen wachten tot volgend jaar, dan bof je. Op 6, 7 en 8 november 2015 wordt in de Expo in Brussel ook een Interclassics georganiseerd. Wij hebben in ieder geval genoten en weer een aantal mooie contacten opgedaan wat in ieder geval gaat betekenen dat we een paar keer gaan afreizen naar België. Hiervan wordt ook dit jaar natuurlijk weer uitgebreid verslag gedaan op de site en onze Facebook pagina waarbij we ook optekenen dat we aan een andere camera moeten en dat het tijd wordt voor video! Volgend jaar blijven we overigens gewoon in Maastricht om nog even van de Limburgse gastvrijheid te genieten. Zet maar vast in de agenda: de volgende InterClassics & TopMobiel vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 januari 2016 in MECC Maastricht.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*