MENU

Autoshow van Parijs terugblik

Maandag 27 oktober 2014 om 23:21 door Frank

De autoshow van Parijs is altijd al een plek geweest waar het nieuwste van het nieuwste op autogebied te zien is. Exclusieve auto’s, de nieuwste technieken en uiteraard de supercars. Dit jaar was er ook de ‘Cars and Fashion’ expositie die bestond uit vijftig auto’s die bijzonder zijn geweest voor de auto-industrie maar ook de designindustrie. We kijken dus eigenlijk terug op een autoshow die terugkeek.

 

Maserati Boomerang

Foto: Drew Philips

Maserati Boomerang uit 1971.

 

De tentoonstelling volgt de chronologie van de ontwikkeling van de auto en volgt de geschiedenis van de auto vanaf het einde van de Industriële Revolutie tot vandaag: Een Ford Model T, de eerste Panhard, de Voisin Aerosport. Naoorlogse iconen zoals de Mercedes-Benz 300SL Gullwing, de Facel Vega HK II, en de Citroën DS19 en de zogenaamde pocket rockets zoals de Peugeot 205 GTI en Citroën CX GTI Turbo ontbraken ook niet.

 

1970 Mercedes-Benz C111 II

Foto: Drew Philips

Mercedes-Benz C111 II uit 1970.

 

Het beeldmateriaal werd versterkt door grote omlijste foto’s gemaakt door de legendarische modefotografen Henry Clarke, Robert Doisneau, Helmut Newton, Peter Knapp, Jean-Daniel Lorieux, en Peter Lindbergh en vintage beelden die zouden kunnen doorgaan voor modefotografie. Uiteraard staan er ook unieke concept cars tussen die bijna nooit tentoongesteld worden zoals de Bertone Carabo en de Maserati Boomerang door Italdesign, maar ook een Renault Talisman, Avantime, en DeZir. De tentoonstelling is al voorbij, maar gelukkig is er het internet.

 

Renault Alpine A310 1971

Foto: Drew Philips

Renault Alpine A310 uit 1971.

 

2014 Paris Motor Show - Cars and Fashion

 

Klik hier voor meer beeld.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*