MENU

Bijzondere Amerikaanse concept cars in Wisconsin

Zaterdag 14 juni 2014 om 11:36 door Frank

Drie van de meest waardevolle naoorlogse vierdeurs Amerikanen zijn dit jaar te zien op de Old Car Show in Iola, Wisconsin. Het gaat om de 1955 Chevrolet Biscayne concept car en de LaSalle II sedan concept car uit 1955 en de 1966 Duesenberg prototype. Twee van de auto’s werden gered van de ondergang door hun eigen beul.

 

1955 chevy Biscayne conceptcar

Chevy Biscayne concept car uit 1955.

 

De 1955 Chevrolet Biscayne en 1955 LaSalle II sedan werden gebouwd als etalagemodellen voor de reizende General Motors Motorama show. Beide modellen hadden unieke styling en functies die een blik in de toekomst gaven. De Biscayne is een compacte vierdeurs hardtop die Corvette en Corvair styling voorspelden. Het model had de nieuwe V-8 motor die Chevrolet voor het eerst toepaste in 1955 en het was de eerste Chevrolet concept car die niet was gebaseerd op de Corvette.

 

Ook de LaSalle II sedan was een vierdeurs hardtop en was voorzien van suïcide achterdeuren. Zijn futuristische styling toonde Corvette-achtig tekening aan de zijkanten, grote ramen en een experimentele V-6 motor, die echter nooit een druppel benzine zou verbranden.

 

1955 lasalle II conceptcar

Lasalle II concept car uit 1955.

 

Nadat de LaSalle II en de Biscayne waren getoond aan het publiek, kwam General Motors met het belachelijke idee om de auto’s te vernietigen omdat deze modellen nooit in productie zouden gaan. De sloperij waar de auto’s heen werden gebracht besloot echter anders en verborg de auto’s op het terrein. De eigenaar van de sloperij werd echter wel verplicht om de Biscayne voor de ogen van GM managers uit elkaar te halen zodat zij er zeker van waren dat de auto’s daadwerkelijk vernietigd zouden worden. Voor hen was dit voldoende bewijs waardoor de Biscayne – hoewel uit elkaar – nog compleet was en de LaSalle II gespaard bleef. De LaSalle II bleef dus intact en de Biscayne werd later weer in elkaar gezet.

 

Duesenberg Ghia

De Duesenberg Ghia uit 1966.

 

De derde one-of-a-kind auto is de 1966 Duesenberg-concept gebouwd door Ghia van Italië. De vierdeurs hardtop werd gebouwd als een prototype in de poging om de heilige Duesenberg autonaam weer op de kaart te zetten. De auto was grootser dan het tijdperk waarin het werd gebouwd met een grote, krachtige en aangepaste body, net als het origineel.

 

Meer informatie is te vinden op www.iolaoldcarshow.com


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*