MENU

Afgedankte Tesla’s rijp voor de sloop

Maandag 15 augustus 2022 om 16:52 door klassiekerweb

Zonde hoor. Je vraagt je toch echt af hoe iemand het voor elkaar krijgt om z’n Tesla zo te verwaarlozen. Het model kwam namelijk pas in 2012 op de markt. Zou de eigenaar dan ook alle accu’s eruit gesloopt hebben? Is dit alleen in de VS aan de hand? Zoveel vragen… En waarom gaan we eigenlijk aandacht besteden aan Tesla’s hier op Klassiekerweb.nl? Dan zijn we toch echt nog een paar jaar te vroeg. Eigenlijk klopt er geen snars van deze post…

 

oldtimer tesla

 

verwaarloosde tesla

 

afgedankte tesla

 

tesla barn find 20 jaar te vroeg

 

Maar dit zijn geen gewone Tesla’s, en ook geen pas ontdekte verwaarloosde concept versies van vele jaren eerder. Het zijn afbeeldingen die met behulp van Kunstmatige Intelligentie tot stand zijn gekomen. Creatieve duizendpoot Rodger van Werkhoven zette Dall-E 2 aan het werk om tot deze beelden te komen. Dall-E 2 is dus geen pseudoniem van een of andere hippe fotograaf, maar de naam van een nieuw AI-systeem dat realistische afbeeldingen en kunst kan maken op basis van een beschrijving in elke taal. En we kunnen best stellen dat dit aardig gelukt is.
 

Misschien komen we over een jaar of 30 daadwerkelijk afbeeldingen tegen van een Tesla barn find, maar de vraag is of we tegen die tijd het verschil nog kunnen zien. Waarschijnlijk niet. Eigenlijk is dit dus een soort van kunstmatige blik in de toekomst. Fraai en dan past het dus toch wel een beetje op klassiekerweb, vonden wij.

 

ai: Dall-E 2
concept: Rodger Werkhoven


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*