MENU

Oud Italiaans trio in Brabant

Donderdag 14 januari 2016 om 13:31 door Frank Schippers

De drie Italianen op leeftijd zijn een Maserati 3500 GT Vignale Spider, een Maserati Sebring en een Maserati 3500 Touring. De klassiekers hebben tientallen jaren in een schuur gestaan. De eigenaar is inmiddels 73 en is tot de conclusie gekomen dat eigenhandige restauratie er niet meer in zit. Zeker de 3500 GT Vignale Spider is een zeer gewild model, maar ook de Sebring Serie I en de 3500 Touring Superleggera zijn inmiddels ook gezochte klassiekers geworden.

 

drie oude maserati's in Brabant

Foto: Octanemagazine.nl

Hoe moeilijk moet het zijn om hier elke dag langs te lopen en er niks aan te (kunnen) doen?

 

Bart van der Weiden, oprichter van de Maserati Club Holland, en zijn vriend Marcel Lammerée zijn de gelukkige nieuwe eigenaars. Wat de plannen zijn met de drie oudjes is nog onduidelijk. Wij worden bijna emotioneel bij de gedachte dat na al die jaren bij elkaar gestaan te hebben, deze drie Italiaanse kameraden van elkaar gescheiden gaan worden. Een scenario is namelijk dat de Vignale Spider gerestaureerd wordt met de verkoopopbrengst van de Sebring en de 3500 Touring. Moet er al een actiepagina opgezet worden of een Facebook-actie? Of draven we nu wat door?

 

een mooi restauratieproject

Foto: Octanemagazine.nl

Werk aan de winkel (1)

 

interieur maserati

Foto: Octanemagazine.nl

Werk aan de winkel (2)

 

Van der Weiden en Lamerée troffen de Maserati’s aan bedolven onder tientallen jaren rommel en er lagen ook overal onderdelen en zelfs een extra 3500 motor. De Sebring is relatief gemakkelijk rijdend te krijgen, maar de Vignale Spider en de 3500 Touring hebben een serieuze restauratie nodig. Van der Weiden kent de Vignale al heel lang en vertelt hierover tegen hoofdredacteur Ton Roks van Octane Magazine.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's