MENU

14 jaar reizen in een 87 jaar oude Graham Paige

Vrijdag 2 januari 2015 om 03:21 door Frank

Hadden we eerder al Heidi Hetzer die de wereld rond rijdt in haar Hudson uit 1930 en Dirk en Trudy Regter die in een T-Ford uit 1915 hetzelfde doen. Nu is het de beurt aan Herman en Candelaria Zapp die de afgelopen 15 jaar de continenten van Zuid-en Noord-Amerika, Azië, Australië en Afrika doorkruist in hun 87 jaar oude Graham Paige Model 610 die naast hun vervoer ook hun huis is geweest.

 

Met inmiddels meer dan 360.000 kilometer op de teller, doorkruisten ze met hun oldtimer meer dan veertig landen. En in die tijd hebben ze ook nog even vier kinderen gekregen die alle vier in een ander land zijn geboren. Pampa is nu twaalf en werd geboren in Greensboro, North Carolina. Tehue is negen en werd geboren in Argentinië Paloma, zes jaar, is een inwoner van Vancouver Island, Canada en Wallaby is vijf en, what’s in a name, komt uit Australië.

 

zapp family Zuid-Afrika

 

Herman was IT-specialist maar daar had hij op een dag genoeg van en hij besloot zijn droom om te zetten in realiteit. De 42-jarige Amerikaan vroeg zijn vrouw wat ze ervan vond en die wilde best mee. Herman verhuisde op jonge leeftijd naar Argentinië waar hij zijn vrouw ontmoette. Ze trouwden in 1996. Eenmaal onderweg op hun avontuur raakte het geld al redelijk snel op, maar ze besloten te vertrouwen op de goedheid van andere mensen die hen onderdak, voedsel en benzine gaven.

 

zapp family graham paige houten wielen

De Graham Paige model 610 uit 1928.

 

De opa van Herman wist van de droom van zijn kleinzoon en dat dat geen vakantie van een paar weken zou worden en hij besloot Herman de oude Graham Paige te geven die hij gebruikte op de boerderij met het advies: “Als je ver wilt komen, dan moet je langzaam rijden.” Aan die voorwaarde kon de oldtimer prima voldoen. 360.000 kilometer en 2700 logeeradressen verder zijn ze nu in Europa aangeland waar Herman het wel tof zou lijken om een kopje thee te drinken met Maxima en dat hun kinderen dan even met elkaar kunnen spelen. Eens kijken of Willy daar misschien ook wel even bij wil aanschuiven want aan verhalen zeker geen gebrek!

 

ZAPP FAMILY SPARK DREAM IN CLARENS SA

 

Bij BNN was een documentaire te zien over dit mooie avontuur van de Zapp-familie. Check uitzendinggemist.nl En op www.sparkyourdream.net kun je de familie volgen.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*