MENU

Westfield

Westfield is de fabrikant van zowel de fabriek gebouwde als de kit-versies van verschillende tweezitter, open sportwagens. De belangrijkste productlijn van het Britse merk is een op de Lotus Seven geïnspireerd auto. Oorspronkelijk werd dit model ontworpen door Colin Chapman met als doel de meest pure rijervaring. Het merk bestaat sinds 1982 en is gevestigd in Kingswinford, Engeland.

 

Geschiedenis van Westfield

Caterham kocht de rechten van Lotus Cars, maar Chris Smith startte een concurrerende onderneming en vervaardigd kit-cars met zeer gelijkaardige styling en bouw. Dit leidde tot geschillen met Caterham om in de late jaren 1980, die uiteindelijk buiten de rechtbank werden opgelost en resulteerde erin dat Westfield het ontwerp van hun auto’s aanpaste en daarmee ook verbeterde. Westfield geeft de voorkeur aan glasvezel-bodies zoals Lotus traditioneel ook gebruikt waar Caterham aluminium toepast.

 

Westfield is ook een pionier in de technische innovaties zoals onafhankelijke achterwielophanging en een breder chassis, die andere fabrikanten hebben inmiddels aangenomen. Het bedrijf heeft ook een versie van haar SEi kit die donor onderdelen gebruikt van de Mazda Mx5 Miata. Dit wordt over het algemeen wel een SDV (Single Donor Vehicle) kit. Er is ook een SDV-kit die een Ford Sierra gebruikt als donor. Er is een breed scala van aandrijflijn-configuraties beschikbaar bij Westfield waaronder ook een Honda S2000 motor en versnellingsbak, als onderdeel van het bedrijf MegaS2000 kit en auto’s.

 

In de eerste serie van Top Gear reed een Westfield XTR2 met de Stig achter het stuur een snellere rondetijd dan de regerend recordhouder van die serie: de Pagani Zonda.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant