MENU

Volvo PV4

De Volvo PV4 werd gebouwd tussen 1927 en 1929. Het was de eerste gesloten versie van de Volvo ÖV4, welke als cabriolet niet erg succesvol bleek in het Zweedse klimaat. Het design werd met deze variant wel iets minder elegant dan de ÖV4. In tegenstelling tot de afkorting ÖV (öppen vagn – open wagen) staat PV voor “personvagn” – personenwagen.

 

Volvo ov4

Volvo öV4

 

De PV4 werd aangedreven door een motor met een cilinderinhoud van 1944 cm³ die 28 PK leverde. Het plaatwerk van de PV4 bestond uit kunstleer, als optie ook uit echt leder, op het houten frame, en niet zoals gebruikelijk in deze tijd uit staal. Dit plaatwerk was alleen niet waterdicht, waardoor het houten frame van de auto na een tijd begon te rotten.

 

Volvo PV4

Volvo PV4

 

De productie van de PV4 startte in de zomer van 1927. De verkoopaantallen waren beter dan bij de ÖV4, maar het liep nog altijd niet storm. Hierdoor volgde in de herfst van 1928 de PV4 Special, die met vloeiendere lijnen en een overzichtelijkere achterruit ontworpen was. Door de lange motorkap leek de auto bovendien sportiever. Naast deze twee modellen kwam de PV4 handelsreiswagen op de markt. Dit was een speciale versie van de PV4 Special, die een grotere achterdeur had en eigenlijk de eerste variant van een stationwagen was.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant