MENU

Volkswagen Polo II

De Polo II werd in 1981 gelanceerd. Dezelfde auto als de IF maar optisch was er behoorlijk wat veranderd. De Polo II kreeg een recht kofferbakklep waardoor de auto op een verkorte stationwagon leek. Samen met de introductie van de Polo II wordt ook weer de Derby variant uitgebracht. Het gaat hier opnieuw om een gewone Polo maar dan met kofferbak. In Nederland wordt deze sedan echter niet als Derby, maar gewoon als Polo verkocht. Het jaar erna werd er ook een nieuw model van de Polo geïntroduceerd: de Polo Coupé.

 

Volkswagen Polo II

Volkswagen Polo II

 

In 1986 volgt een grote onderhuidse facelift. Nieuwe motoren, waaronder voor de eerste dieselmotor die 45 PK leverde. Daarnaast een grotere benzinetank en voor het eerst is de Polo met een 5-bak leverbaar. Ook werd in hetzelfde jaar in Duitsland de tot dan toe krachtigste Polo ooit gelanceerd: de G40.

 

Vanaf 1988 verdwijnt de naam Derby en krijgt de sedan versie van de Polo de naam Polo Classic.

 

Polo IIF

In 1990 volgde, net als hoe dat met de Polo I ging, een facelift van de II die de IIF werd genoemd. De grootste wijzigingen bij de facelift waren vierkante koplampen, grotere bumpers en een nieuw dashboard en instrumentenpaneel. Ook de IIF was verkrijgbaar als Polo, Polo Coupé of Polo Classic. Het opvolgende jaar komt er als topmodel weer een G40-uitvoering op de markt met 113 PK.

 

Volkswagen Polo G40 1991

Volkswagen Polo G40 uit 1991.

 Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant