MENU

Veritas

Veritas werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht in West-duitsland in het dorp van Hausen am Andelsbach, in de buurt van Sigmaringen en verhuisde uiteindelijk naar de Nürburgring. Het bedrijf werd opgericht door Ernst Loof, Lorenz Dietrich en Georg Meier die hun handel begonnen met het opnieuw opbouwen en tunen van vooroorlogse BMW’s. Met behulp van onderdelen die door de klant werden geleverd, bouwden ze BMW-Veritas auto’s. Na zijn slechts een paar auto’s gemaakt veranderde de naam in Veritas omdat BMW bezwaar had gemaakt.

 

Veritas Comet 1948

Veritas Comet uit 1948.

 

Veritas Comet

De eerste Veritas auto’s voor normaal gebruik op de weg werden in 1949 gelanceerd met de komst van de Komet coupé, wat eigenlijk gewoon een raceauto was die street-legal gemaakt was. De Veritas Komet coupé werd gevolgd door de meer beschaafde 2+2 coupé en de Saturn Scorpion cabriolet.

 

In 1949 verhuisde het bedrijf verhuisde naar een groter pand in Muggensturm maar financieel liep het niet goed. Er werden toch nieuwe auto’s ontworpen en ondanks de meer dan 200 orders voor de nieuwe auto, kon Veritas niet blijven draaien en was er niet genoeg geld om de onderdelen te kopen. In 1950 kwam de productie tot stilstand. Het bedrijf bleef tot 1952 onderdelen produceren voor Panhard auto’s maar er rolden geen Veritas modellen meer naar buiten.

 

Ernst Loof ging in 1950 terug naar de Nürburgring, waar hij de oude workshops van Auto Union huurde en begon aan een nieuwe reeks van Veritas auto’s. Wederom raakte het geld echter snel op en de laatste auto’s werden uitgerust met Ford of Opel motoren. Het aantal auto’s dat nog op de Nürburgring werd geproduceerd wordt geschat op tussen de zes en twintig.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant