MENU

Triumph TR250

De Triumph TR250 werd gebouwd tussen 1967 en 1968 gedurende 15 maanden door de Triumph Motor Company in Engeland. In totaal werden er 8480 exemplaren gebouwd, die allemaal waren bestemd voor de Amerikaanse markt. Velen kunnen nu gevonden worden buiten de Verenigde Staten, voornamelijk in Europa. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 600 op de planeet.

 

Triumph TR250

 

De TR250 was mechanisch vergelijkbaar met het vervolg op de TR5 behalve voor het brandstoftoevoersysteem. De TR250 kreeg een nieuw ophangsysteem met onafhankelijke achterwielophanging van de TR5, maar het had niet het TR5 brandstofinjectiesysteem. In plaats daarvan werd de TR250 uitgerust met dubbele Zenith-Stromberg carburateurs. De zescilinder lijnmotor was goed voor 111 PK, 39 PK minder dan de TR5. De reden voor dit verschil was prijsdruk op de Amerikaanse markt en de strengere emissieregels.

 

De zescilindermotor met brandstofinjectie van de TR 5 voldeed echter al snel niet meer aan de steeds strenger wordende Amerikaanse emissie-eisen van dat moment en besloten werd om de auto daar op de markt te brengen met een getemperde motor met verzegelde Stromberg carburateurs. De auto was uiterlijk vrijwel identiek aan de TR 5 maar was herkenbaar aan de duidelijke zilverkleurige belijning over de motorkap. Er werden tot 1968 slechts 2.947 TR 5’s gebouwd en 8.484 stuks van de TR 250. Begrijpelijk is dat deze twee modellen, door hun geringe aantal, de meest gezochte en duurst betaalde TR’s zijn die op de huidige klassiekermarkt te vinden zijn.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant