MENU

Studebaker Speedster

De Studebaker Speedster werd door de Studebaker gebouwd in 1955, ook weer zo’n model dat eigenlijk maar heel kort in productie was. Het model had het succesnummer voor 1955 moeten worden. Studebaker had de naam Speedster al eens gebruikt in 1920. De Speedster was een lid van de Studebaker President serie, en was gebaseerd op Studebaker President hardtop coupe. Voor 1955 had het bedrijf haar modellen behoorlijk gerestyled met een grotere voorbumper en een massieve chromen grille wat meer in overeenstemming was met Amerikaanse auto’s uit die tijd.

 

Studebaker President Speedster 1955

Studebaker President Speedster uit 1955.

 

Het model was wel wat duurder dan de President State hardtop-versie. De reden hiervoor was dat de 1955 President Speedster behoorlijk wat opties standaard al had, waaronder: de keuze van Studebaker Automatic Drive of overdrive transmissies, stuur- en rembekrachtiging, dubbele uitlaat, vier-barrel carburateur, fraai gestikte diamant-gewatteerde lederen stoelen, vloerbedekking voor en achter, een kaartflap, een radio met drukknoppen, een Stewart-Warner (tot 260 km/u) snelheidsmeter en toerenteller, knipperlichtindicatoren, elektrische klok, getint glas, sigarettenaansteker, dubbele achteruitrijlichten, drietonige claxon, elektrische ruitenwissers met twee standen, tubeless banden met witte wangen, imitatie spaakwieldoppen en mistlampen in de bumper.

 

Studebaker President Speedster 1955 achterzijde

Luxe interieur van de Speedster

 

Verder was er ook Speedster-specifieke bekleding, een motorkap ornament, roestvrij stalen dakband, Speedster typeplaatjes en geblokte emblemen evenals verchroomde asbakken, een achteruitkijkspiegel en chromen strips. Het model was ook lever in duo- of zelfs triple-lak waarvan de bekendste de lemon/lime-variant werd genoemd. Studebaker bouwde in 1955 slechts 2215 exemplaren.

 

Studebaker President Speedster 1955 achterzijde

Studebaker President Speedster 1955 achterzijde

 

1955 Studebaker President Speedster - My Car Story with Lou CostabileGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant