Studebaker Speedster

De Studebaker Speedster werd door de Studebaker gebouwd in 1955, ook weer zo’n model dat eigenlijk maar heel kort in productie was. Het model had het succesnummer voor 1955 moeten worden. Studebaker had de naam Speedster al eens gebruikt in 1920. De Speedster was een lid van de Studebaker President serie, en was gebaseerd op Studebaker President hardtop coupe. Voor 1955 had het bedrijf haar modellen behoorlijk gerestyled met een grotere voorbumper en een massieve chromen grille wat meer in overeenstemming was met Amerikaanse auto’s uit die tijd.

 

Studebaker President Speedster 1955

Studebaker President Speedster uit 1955.

 

Het model was wel wat duurder dan de President State hardtop. De reden hiervoor was dat de 1955 President Speedster behoorlijk wat opties standaard al had, waaronder: de keuze van Studebaker Automatic Drive of overdrive transmissies, stuurbekrachtiging en remmen, dubbele uitlaat, vier-barrel carburateur, “Shoemaker-gestikt” diamant-gewatteerde lederen stoelen , vloerbedekking voor en achter, een kaartzak, een drukknop radio, een Stewart-Warner (tot260 km/u) snelheidsmeter en 8.000 rpm toerenteller, knipperlichtindicatoren, elektrische klok, getint glas, sigarettenaansteker, oliefilter en oliebad luchtfilter, dubbele achteruitrijlichten, drietonige claxon, elektrische ruitenwissers met twee standen, tubeless banden met witte wangen, imitatie spaakwieldoppen mistlampen in de bumper.

 

Studebaker President Speedster 1955 achterzijde

Luxe interieur van de Speedster.

 

Verder was er ook Speedster-specifieke bekleding, een motorkap ornament, roestvrij stalen dakband, Speedster typeplaatjes en geblokte emblemen evenals verchroomde asbakken, een achteruitkijkspiegel en chromen strips. Het model was ook lever in duo- of zelfs triple-lak waarvan de bekendste de lemon/lime-variant werd genoemd. Studebaker bouwde in 1955 slechts 2215 exemplaren.

 

Studebaker President Speedster 1955 achterzijde

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant