MENU

Singer

Singer & Co. Ltd. werd opgericht in 1875 en in 1936 omgedoopt tot Singer Motors Ltd. Het is een historisch Brits merk van fietsen, auto’s en motorfietsen. Het merk was sinds 1955 onderdeel van de Rootes Groep uit Engeland en bestond tot 1975.

 

singer Gazelle

Het bekendste Singer model: de Gazelle

 

De eerste stappen in de richting van een auto zette Singer met “the Motor-wheel”. Een driewieler waar de motor in het wiel was gemonteerd. Dit was een revolutionair idee met een aluminium wiel. In 1905 werd de eerste Singer gebouwd: een vierwieler met een horizontale cylinder. Deze auto werd gevolgd door een hele serie van auto’s voorzien van ingekochte motoren.

 

Singer Ten

In 1912 werd de eerste lichtgewicht auto op de markt gebracht onder de naam Singer Ten. Tot dan toe waren auto’s of enorme grote logge constructies of eenvoudige cycle-cars die meer leken op veredelde motorfietsen. In de jaren twintig bleef Singer groeien, waarbij de 10 PK motor van de Ten gebruikt werd als basis voor meerdere modellen en op zijn beurt werd de motor ook weer verbeterd.

 

Singer Ten junior

Omdat de Ten uitgegroeide tot een grote auto kwam Singer in 1926 met de Junior wat weer een lichtgewicht auto was. De Junior was een compacte, comfortable auto aangedreven door een 8 PK motor. Vijf jaar later werd de Junior opgevolgd door de Nine.Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant