MENU

Rolls-Royce Silver Cloud

De Rolls-Royce Silver Cloud werd gebouwd tussen 1955 en 1966 en wordt door velen gezien als de mooiste auto die het merk ooit voortbracht. Het ontwerp had sterke veranderingen ondergaan ten opzichte van de voorgaande modellen. De eerste versie was met zijn 5,38 meter de langste ooit van de niet verlengde Rolls-Royces. De Silver Cloud verving een van de slechtste modellen die Rolls Royce ooit bouwde: de Silver Dawn.

 

Deze voorganger kwam uit na de Tweede Wereldoorlog, toen er niet veel goed plaatstaal verkrijgbaar was en er ook geen geld was om te investeren in nieuw design en nieuwe technologie. Wat betekende dat het model er niet alleen uitzag alsof het uit 1936 kwam, het was ook technisch geen hoogstandje. Bovendien had de Silver Dawn ook geen automatische versnellingsbak, dus de Amerikanen waren sowieso niet geïnteresseerd.

 

Rolls-Royce Silver Cloud I

Rolls-Royce Silver Cloud I

 

Dit was met de Silver Cloud wel anders, deze bolide kwam met stuurbekrachtiging en elektrische ramen, een automaat die de Amerikanen zelf hadden ontworpen en een overweldigend ontwerp dat typisch, prachtig Engels uit de jaren vijftig was.

 

Vrijwel alles in de jaren vijftig, inclusief kernkoppen, werd gemaakt met de Amerikanen in gedachten, wat betekende dat toen Rolls-Royce de Silver Cloud I introduceerde met een prachtige zescilinder lijnmotor, de Amerikanen totaal niet onder de indruk waren. Rolls-Royce was snel met een antwoord en lepelde een V8 in de tweede serie.

 

Tweede serie met een zwaardere motor

Bij de introductie van de tweede serie in 1959 veranderde weinig aan het model behalve de motor. De II kreeg een 6,2 liter V8 onder de motorkap waarmee de auto zo’n 200 kg in gewicht toenam. De topsnelheid steeg tot 183 km/u en de 100 km p/u werd aangetikt in 11 seconden. Deze V8 werd in verbeterde vorm door Rolls-Royce gebruikt tot in de jaren negentig. De enige personen die minder blij waren met deze V8 waren de monteurs want het blok paste maar net in de motorruimte die oorspronkelijk bedoeld was voor de zescilinder.

 

Rolls-Royce Silver Cloud II interieur

Interieur van de Rolls-Royce Silver Cloud II

 

In de Verenigde Staten was de II bijzonder succesvol en de auto werd geroemd om zijn stille motor die zelfs het speerpunt was van een reclamecampagne: “At 60 mph the loudest noise in this new Rolls-Royce comes from the electric clock”. Het koetswerk was nauwelijks veranderd ten opzichte van het eerste model.

 

Rolls-Royce Silver Cloud III drophead coupe

Rolls-Royce Silver Cloud III drop head coupé

 

Silver Cloud III

Bij de introductie van de SC III in 1962 waren er wel aanpassingen op het designvlak. Zo kreeg deze derde variant dubbele koplampen nieuwe flanken aan de voorkant. Critici verweten Rolls Royce dat het ontwerp van onafhankelijk chassis en koetswerk gedateerd was en wezen ook naar de nog steeds gebruikte trommelremmen. De verkoop leed er echter niet onder. In 1966 moest zelfs nog een extra serie gebouwd worden om de vraag bij te houden, zelfs na de introductie van de Silver Shadow in 1965. De topsnelheid kwam bij de III op 197,7 km/u te liggen. Bekende Amerikanen die een Silver Cloud hadden, waren onder andere Frank Sinatra en Elvis Presley.

 

1965 Rolls Royce Silver Cloud III Drive By and Test Drive

Rolls-Royce Silver Cloud III uit 1965


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant