MENU

REO

De REO Motor Car Company was gevestigd in Lansing, Michigan en bouwde auto’s en en vrachtwagens tussen 1905 en 1975. Op een gegeven moment ging het bedrijf ook bussen produceren op basis van haar truck-platformen. REO werd opgericht door Ransom E. Olds in augustus 1904. Olds had 52 procent van de aandelen en was directeur en general manager. Om een ​​betrouwbare levering van onderdelen te garanderen, had hij ook een aantal dochterondernemingen opgericht zoals de Nationale Coil Company, de Michigan Screw Company, en de Atlas Drop Forge Company.

 

Oorspronkelijk zou het bedrijf ‘RE Olds Motor Car Company’ gaan heten maar de eigenaar van Olds’ vorige bedrijf, toen nog Olds Motor Works, had gedreigd met juridische stappen. Olds veranderde de naam vervolgens naar zijn initialen. Olds Motor Works nam vervolgens snel de naam aan vande populaire naam van zijn voertuigen: Oldsmobile. Samen met Buick en Cadillac zou dit een van de founding companies van General Motors worden.

 

In 1907 draaide REO een bruto-omzet van $ 4.500.000 en was bedrijf was een van de vier rijkste autofabrikanten in de VS. Na 1908 veranderde dit echter, ondanks de invoering van de verbeterde auto’s ontworpen door Olds. Dit kwam mede door concurrentie van opkomende bedrijven als Ford en General Motors.

 

REO flying cloud 1927

REO flying cloud uit 1927

 

REO’s twee meest gedenkwaardige auto’s waren de Reo Flying Cloud geïntroduceerd in 1927 en de Reo Royale 8 uit 1931. De Flying Cloud was de eerste auto om Lockheed’s nieuwe hydraulische interne remsysteem te gebruiken en was ontworpen door Fabio Segardi. Het laatste REO model van 1936 was een Flying Cloud. In april 1927 introduceerde REO het merk Wolverine naast de Flying Cloud. Deze auto werd gebouwd tot 1928. De Reo Royale uit 1931 was een toonaangevend ontwerp, de invoering van design elementen zou de aanloop zijn naar gestroomlijnd automotive design op de Amerikaanse markt.

 

REO Royal 8 1931

REO Royal 8 uit 1931

 

REO Speedwagon 1939

REO Speedwagon uit 1939

 

De Amerikaanse band REO Speedwagon is vernoemd naar een type truck dat door REO werd gebouwd vanaf 1917. Bij de bandnaam spreek je de Letters REO echter los van elkaar uit in plaats van een enkel woord. Bandlid Neal Doughty herinnert zich de naam die tijdens een geschiedenisles op het schoolbord stond geschreven toen hij studeerde aan de Universiteit van Illinois.

 

REO Speedwagon - Keep on Loving You (Video Version)


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant