MENU

Reliant Kitten

De Reliant Kitten was een kleine auto die werd geproduceerd tussen 1975 en 1982 in de Reliant fabriek in Tamworth, Engeland. Het model kreeg een glasvezel body en een 848 cc aluminium viercilinder lijnmotor die goed was voor ongeveer 40 PK. Het achterste deel van het chassis van de Kitten is in wezen hetzelfde als de Reliant Robin of Reliant Rialto, maar vanuit het midden naar voren is de auto logischerwijs anders om dit model gewoon vier wielen kreeg.

 

Reliant Kitten 1976

Reliant Kitten Estate uit 1976.

 

Reliant Kitten DL

In oktober 1976, een jaar na de introductie, wer een nieuwe luxe versie van de Kitten gelanceerd onder de naam Kitten DL. Deze nieuwe versie kreeg betere vering, een vernieuwd interieur, comfortabelere stoelen, een hoedenplank, een voltmeter en oliedrukmeter, radio met twee speakers, chromen wieldoppen met chromen randen, mistlampen voor en achter en in sommige gevallen achteruitrijlichten.

 

Kitten Estate

In 1976 werd er ook een Kitten busje leverbaar, gebaseerd op de Kitten Estate, maar met een prototype neus van de originele Reliant Kitten, 7 inch ronde koplampen in plaats van de standaard vierkante koplampen en dichte panelen in plaats van de estate achterramen. Verder kreeg het busje een zwart vinyl interieur met een opitionele extra achterbank die neergeklapt kon worden voor meer kofferbakruimte.

 

Kitten Saloon

In 1982 kwam de laatste variant van de Kitten op vier wielen de fabriek uitrollen: de nieuwe Reliant Fox. Dit was nog niet het einde van de productie van de Reliant Kitten want de auto werd onder andere in India nog door geproduceerd.

 

In India werd het model omgedloopt tot The Dolphin met slechts kleine veranderingen, zoals een andere grille en andere wieldoppen. De tweedeurs versie was in India niet erg populair omdat er in delen van het land een wet is die tweedeurs auto’s verbiedt. Als gevolg daarvan produceerde autobouwer Sipani de Montana, die vier deuren, een hatchback en een meer moderne uitstraling gehad. De auto’s waren succesvol rally auto’s in India en werden gezien als een populaire inlandse keuze voor een auto. Sipani zou dit model tot in de jaren negentig blijven bouwen.Reliant modellen


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant