MENU

Plymouth Fury

De Plymouth Fury werd gebouwd tussen 1956 en 1960. Bij Plymouth werden de namen van de modellen met grote regelmaat veranderd. Zo heette het topmodel van het merk sinds 1956 de Fury. Zoals bij de meeste Amerikanen uit die tijd stonden er grote vinnen op de achterspatborden.

 

De strijd om de grote en sterke motoren was nog in volle gang en zo kon men in de dit model de krachtige Golden-Commando-motor bestellen. Opmerkelijk waren de voorstoelen die bij het openen van de portieren naar buiten zwenkten. Vanaf 1960 werd de naam Fury niet meer gebruikt voor de originele sport sedans, maar voor de meest exclusieve lijn Plymouths. De opvolgers van het origineel werden vanaf dat moment Sport Furys genoemd, echter zonder de grote vinnen achter.

 

plymouth fury 1958

Plymouth Fury uit 1958

 

plymouth fury stoelen

De draaiende voorstoelen van de Fury

 

De motor was een 5,2 liter of een 5,9 liter met respectievelijk 230 en 310PK en topsnelheden van 160 en 190 km/u. In John Carpenter’s verfilming van Stephen King’s boek Christine wordt de rol van de boosaardige auto vertolkt door een 1958 exemplaar. Tijdens de opnames van de film werden meerdere versies van de Fury vernield, maar de meeste stuntauto’s waren goedkopere Savoy- en Belvedere-modellen die werden aangepast om op een Fury te lijken.

 

1960 Plymouth Fury Convertible loaded with Virgil Exner design.

 

1960 Plymouth Fury 361 Golden Commando V8Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant