MENU

Panther Lazer

De Panther Lazer was een unieke hand gemaakte auto die werd gebouwd in opdracht van de Canadese Panther-importeur die een bijzonder cadeautje aan zijn vrouw wilde geven. Het is een vreemde auto met drie zitplaatsen en centraal geplaatste klokken in een grand tourer-carrosserie van aluminium dat werd geplaatst op een stalen chassis. Het model heeft wel iets weg van een gemuteerde beach buggy.

 

panther lazer

Panther Lazer

 

De auto werd gebouwd met onderdelen van de Jaguar XJ12, waaronder de motor, een handgeschakelde versnellingsbak, de onafhankelijke ophanging en de remmerij. De 4,2-liter 6-cilindermotor werd vervangen door de V12. Door het lage gewicht in combinatie met de krachtige Jaguar motor, gaat de sprint naar de 100 km/u in 5 seconden en een topsnelheid van zo’n 230 km/u.

 

panther lazer


 

panther lazer interieur

interieur van de Panther Lazer

 

De vrouw van de Canadese importeur vond er echter weinig aan en dus werd het unieke model in 1974 net zo snel teruggestuurd als dat deze was afgeleverd. De Panther Lazer stond vervolgens een paar jaar stof te vangen in het pand van Panther om vervolgens verkocht te worden aan de toen nog jonge kroonprins van Iran. Het model bevindt zich nu in het National Car Museum of Iran.

 

Vintage Car review | Panther sports cars | The Lazer | Drive In | 1974


Panther modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant