MENU

Panther De Ville

De Panther de Ville werd gebouwd tussen 1974 en 1982 en was gebaseerd op het design van de Bugatti Royale. Er werden 46 sedans, 11 cabrio’s, 1 coupé en 1 zesdeurs geproduceerd.

 

Panther de Ville

Panther de Ville

 

Het model was een idee van Robert Jankel om de nouveau riche-klanten aan te spreken, waaronder zanger Elton John en acteur Oliver Reed. Het model was 3,6 meter lang met een buisframe. De krachtbron was een 4,2 liter zescilinder lijnmotor of een krachtige 5,9 liter V12, beiden van Jaguar. De vloeiende vleugellijnen en de grote koplampen van de De Ville toonden overduidelijk gelijkenissen met de Bugatti Royale. De cockpit van de De Ville was modern, zonder de schijn van vooroorlogse styling van het exterieur.

 

Panther de Ville met Jaguar onderdelen

De De Ville had meer onderdelen van Jaguar waaronder de ophanging, stuurbekrachtiging en automatische transmissie, dus het was een gemakkelijke auto om te rijden en vrij snel, al werd de snelheid bepaald niet geholpen door de aerodynamica. Het interieur was weelderig en er waren vaak tv-toestellen en drankbars. De deuren van de De Ville waren afkomstig uit de BMC 1800-gezinsauto.

 

Een Panther De Ville werd gebruikt in Disney’s live-actiefilms 101 Dalmatiërs en 102 Dalmatiërs uit 1996 als de auto van Cruella de Vil.

 

Cruella De Vil's Panther De Ville ~ "I'm In Love With My Car"


Panther modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant