Opel Senator

Wat krijg je als je een Opel kadert uitrekt? Een Opel Senator! De Senator was een grote auto, die twee generaties lang werd verkocht in Europa door het Duitse General Motors. De auto werd gebouwd tussen 1978 en 1994. Door de internationale divisies van General Motors, werd de auto ook bekend in de diverse andere markten als de Chevrolet Senator, Vauxhall Royale en Vauxhall Senator.

 

Opel Senator 1979

De eerste versie van het model uit 1979.

 

De oorspronkelijke auto deelde haar platform met de kleinere Opel Rekord, deze werd later verlengd om vervolgens de Senator te worden. De laatste versie van de Senator was een luxere en zwaarder gemotoriseerde uitvoering van de Omega. Chromen accenten gaf de auto een vleugje luxe, maar niet genoeg om het echt een luxe auto te noemen. De auto kwam met een keuze uit twee benzinemotoren met een inhoud van 2,2, 2,5 en 3,0 liter en een 2,3 liter turbodieselmotor. Versies waren onder andere deTouring, Comfort en Sport.

 

Facelift voor de Senator in 1987: Senator B (1987-1994)

Het model kreeg een flinke opknapbeurt aan uiterlijk en aan de motor. De grille en de motorkap werden gerestyled, terwijl de voor-en achterbumper werden ingekort. Het kenteken werd onder de bredere grille gemonteerd, tussen de slanker, smaller koplampen. De 2,2 liter brandstofinjectie benzinemotoren werden vervangen door grotere 2,6i motoren terwijl de 6 cilinder 3,0 liter power units ook een upgrade kregen, vooral de 24V CD die er meer dan 200 PK uit kon persen.

 

Opel Senator 1994

Vauxhall (GB) Senator uit 1994

 

Toen in 1994 de tweede generatie van de Omega uit kwam, vond Opel dat ze met dat model voldoende in het topsegement aanwezig waren, zeker met het topmodel in de vorm van de Omega Elite. Om die reden werd de productie van de Senator beëindigd.
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant