MENU

Opel Senator

Wat krijg je als je een Opel Record uitrekt? Een Opel Senator! De Senator was een grote auto, die twee generaties lang werd verkocht in Europa door het Duitse General Motors. De auto werd gebouwd tussen 1978 en 1994. Door de internationale divisies van General Motors, werd de auto ook bekend in de diverse andere markten als de Chevrolet Senator, Vauxhall Royale en Vauxhall Senator.

 

Opel Senator 1979

De eerste versie van het model uit 1979

 

De oorspronkelijke auto deelde haar platform met de kleinere Opel Rekord, deze werd later verlengd om vervolgens de Senator te worden. De laatste versie van de Senator was een luxere en zwaarder gemotoriseerde uitvoering van de Omega. Chromen accenten gaf de auto een vleugje luxe, maar niet genoeg om het echt een luxe auto te noemen. De auto kwam met een keuze uit twee benzinemotoren met een inhoud van 2,2, 2,5 en 3,0 liter en een 2,3 liter turbodieselmotor. Versies waren onder andere deTouring, Comfort en Sport.

 

Senator A met chroom, veel chroom

De Senator A was een indrukwekkende, luxueuze sedan en met een flinke lading chroom. De voorzijde was ook opvallen met de vierkante koplampunits, vaak zelfs met wissertjes erop. Tussen die vierkante units een opvallende glimmende blokjesgrille. Ook de kont is uniek voor dit model, al had coupé-broer Monza wel nagenoeg dezelfde. En een extra zijruitje aan de achterzijde was ook een opvallende toevoeging in vergelijking met de Opel Rekord.

 

Facelift voor de Opel Senator B (1987-1994)

Het model kreeg in 1987 een flinke opknapbeurt aan uiterlijk en aan de motor. De grille en de motorkap werden gerestyled, terwijl de voor-en achterbumper werden ingekort. Het kenteken werd onder de bredere grille gemonteerd, tussen de slanker, smaller koplampen. De 2,2 liter brandstofinjectie benzinemotoren werden vervangen door grotere 2,6i motoren terwijl de 6 cilinder 3,0 liter power units ook een upgrade kregen, vooral de 24V CD die er meer dan 200 PK uit kon persen.

 

Concurreren met de Grote Drie

De Opel Senator werd geen succes, want voor het geld dat je eraan kwijt was, kocht de kritische consument toch liever een Audi, BMW of Mercedes in plaats van een Opel. In 1993 werd de productie van het model beëindigd en moest de nieuwe Omega het voortaan in zijn eentje gaan opnemen tegen de Grote Drie.

 

Toen in 1994 de tweede generatie van de Omega uit kwam, vond Opel dat ze met dat model voldoende in het topsegement aanwezig waren en vestigen ze hun hoop op dat model, zeker met het topmodel in de vorm van de Omega Elite. Opel leek zelfs plannen te hebben voor een Omega V8, maar op enkele prototypes en showmodellen na kwam dat project helaas niet van de grond. De Omega zou ook geen opvolger meer krijgen. Nog eenmaal probeerde Opel het met de Signum, een wat ruimere Vectra, maar ook dat bracht niet het succes waar de Duitse autobouwer op hoopte.

 

Opel Senator 1994

Vauxhall (GB) Senator uit 1994

 

Opel Senator 3.0 24v CD Automaat

Jos en zijn Opel Senator 3.0 24v CD Automaat uit 1992


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant