MENU

Opel Omega

De Opel Omega was een groot model van Opel dat werd gebouwd tussen 1986 en 2003. Het was de vervanging van de Opel Rekord en werd verkozen tot Auto van het Jaar in 1987. Productie van het model vond plaats in Rüsselsheim in Duitsland. Door zijn langgerekte vorm werd de Omega ook ingezet als limousine of begrafenisauto. Opel produceerde twee versies van het model.

 

opel omega caravan 1990

 

Opel Omega A

De originele Omega A werd op de markt gebracht als concurrent voor de Ford Scorpio en Rover 800. Het was een ruim en lang model met de nodige luxe aan boord. Het model stond daarnaast bekend om zijn extreem lage luchtweerstand, zelfs in station wagon vorm. De Omega A kreeg ook nog een tussentijdse facelift.

 

Van de Omega A zijn ook een paar special editions gebouwd. De Omega EVO500 was gebaseerd op de Omega 3000 en had een 3,0 liter zescilinder met 230 PK onder de motorkap. Deze versie ging van 0 naar 100 km/h in 7,5 seconden en haalde een top van 249 km/u. En dan was er de geweldige Lotus Omega, ook wel Lotus Carlton genoemd, had een volledig aangepaste carrosserie van de Omega A 3000. Deze werd verscheept naar de thuisbasis van Lotus en werd hier voorzien van Lotusophanging, AP-remmen en een 6-bak van moederbedrijf GM die ook werd gebruikt in de C4 ZR1 Corvette. De 3,6 liter motor leverde 377 PK en daarmee had het model en top van 300 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u ging in 5,2 seconden. Opel had het plan opgevat om 1100 exemplaren te bouwen, maar door de tegenvallende verkopen, mede te wijten aan slechte berichten vanuit de Engelse politiek, werden er slechts 950 exemplaren geproduceerd.

 

Opel Lotus omega

Lotus Omega.

 

opel lotus omega interieur

 

Opel Omega B

In 1994 kwam de eveneens ruime en lange Omega B op de markt met een moderner interieur. Dit model werd leverbaar met een zescilinder-motor en kreeg de nieuwste snufjes zoals Xenon-verlichting en een navigatiesysteem. Ook de Omega B kreeg een facelift.

 

opel omega b

Opel Omega B.

 

Omega Lotus demonstration (The Best Video for Omega Lotus)

Lotus Carlton


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant