MENU

Oldsmobile Firenza

De Oldsmobile Firenza werd slechts zes jaar gebouwd tussen 1982 en 1988 en het model was geen succes. Om onduidelijke redenen was Oldsmobile minder succesvol met kleinere modellen dan Buick of ​​Chevrolet. Misschien leek het allemaal teveel op elkaar of wilden consumenten gewoon een grote Oldsmobile. De kleine modellen verkochten maar matig.

 

Oldsmobile Firenza 1986

Oldsmobile Firenza uit 1986

 

De Firenza, die in 1982 de Starfire opvolgde, verging het nog slechter. In de meeste productiejaren werden er slechts rond de 45.000 van verkocht met als uitzondering 1984 met ruim 82.000 verkochte exemplaren. Oldsmobile probeerde van alles om de Firenza aan de man te brengen: sportieve GT versie, SX varianten, verschillende soorten motoren waaronder een optionele V6. Niets leek te werken en in 1988 gooide Oldsmobile de handdoek in de ring.

 

Oldsmobile Firenza

 

Het model was geen groot verlies, want in 1985 kwam er een andere compacte Oldsmobile op de markt in de vorm van de Calais, na 1988 overigens Cutlass Calais genoemd. Dit model viel tussen de Firenza en de Omega in.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant