MENU

Oldsmobile 88

De Oldsmobile 88 is een model dat werd verkocht en geproduceerd door Oldsmobile van 1949 tot 1999. Van 1950 tot 1974 was de 88 de best verkopende lijn van de divisie. Met name het instapmodel verkocht uitstekend met modellen als de 88 en de Dynamic 88.

 

De 88-serie was ook een imago-leider voor Oldsmobile, vooral in de beginjaren toen het een van de best presterende auto’s was, dankzij het relatief kleine formaat en het lage gewicht in combinatie met een geavanceerde V8-motor. Deze motor, oorspronkelijk ontworpen voor de grotere C-bodied en luxere 98-serie, verving ook de achtcilinder lijnmotor op de kleinere B-bodied 78. Met de grote, krachtige V8 werd de Oldsmobile 88 door sommigen beschouwd als de eerste muscle car.

 

blank

Foto: Hemmings.com

Oldsmobile 88 uit 1950

 

De 88 kreeg een groot aantal toevoegingen aan verschillend modelvarianten, zo waren er de Futuramic, Super, Golden Rocket, Dynamic, Jetstar, Delta, Delmont, Starfire, Holiday, LS, LSS, Celebrity en Royale die allemaa de 88 badge droegen in de jaren vijftig en zestig. De naam werd in de vroegere jaren vaker als cijfers weergegeven, bijvoorbeeld “Delta 88”, en werd vanaf 1989 gewijzigd in een uitgeschreven naam: “Eighty Eight”.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant