MENU

Nissan Figaro

De Nissan Figaro iss een klein retro autootje dat werd geproduceerd door Nissan in 1991. De auto werd oorspronkelijk alleen verkocht in Japan maar je ziet de Figaro ook buiten Japan en dan vooral in het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar tweedehands Japanse import auto’s populair zijn geworden. Het uiterlijk van de Figaro heeft een gelijkenis met de jaren 1960 Datsun Fairlady modellen.

 

De Nissan Figaro werd geïntroduceerd op de Tokyo Motor Show in 1989 onder het motto “Back to the Future”. Het model werd gebouwd door een speciale projectengroep van Nissan genaamd “The Pike Factory”, die ook andere speciale projecten produceerden zoals de Be-1, de Pao en de S-Cargo. Het model was gebaseerd op de K10 Nissan Micra en was in slechts vier kleuren leverbaar: Topaz Mist, Emerald Green Pale Aqua en Lapis Grey. Elke kleur symboliseerde een seizoen van het jaar.

 

nissan figaro 1991

Nissan Figaro uit 1991

 

Toen de auto werd gelanceerd, was Topaz Mist de minst populaire kleur en daar werden er dan ook slechts 2000 van gebouwd waarmee het de meest zeldzame versie is. De Figaro werd overigens verkocht zonder de naam Nissan en heeft wel wat weg van een Datsun Fairlady.

 

The Nissan Figaro is a Lovely, Retro-Inspired, Convertible From Japan

 

Nissan Figaro was leverbaar in slechts vier kleuren

De Figaro was leverbaar in slechts vier kleuren

 

De Nissan Figaro was uitgerust met lederen stoelen, airconditioning, cd-speler en een open dak. Het model werd ontworpen door Shoji Takahashi, die een prijsvraag met de auto had gewonnen. Oorspronkelijk zouden er slechts 8000 exemplaren gebouwd worden, maar vanwege de grote vraag werden er 12.000 extra geproduceerd. Potentiële kopers moesten deelnemen aan een loterij om een exemplaar te kunnen kopen. Limited edition versies met manden aan de passagierszijde en bekerhouders zijn nu zeer gewild en gaan voor hoge bedragen onder de hamer.

 

nissan figaro 1991

Interieur van de Figaro uit 1991

 

de prestaties van de Nissan Figaro

De 1235 kilo wegende Figaro kreeg een 1.0 viercilindermotor met 76 PK uit de Nissan Micra, waarmee een topsnelheid van 170 km/u gehaald kon worden met behulp van een turbo. Het was een voorwiel aangedreven auto en alleen verkrijgbaar als automaat met drie versnellingen. Er zijn in totaal 20.000 exemplaren van de figaro gebouwd waarvan er overigens maar tien linksgestuurd zijn. Alle Figaro’s hebben het stuur aan de rechterzijde. Ze zijn uitgerust met airconditioning, een open dak, een cd-speler (de eerste auto waarin dit standaard werd voorzien), en lederen stoelen. In 1991 kostte hij omgerekend ongeveer 25.000 euro.

 

nissan figaro 1991

Figaro uit 1991

 

Nissan Figaro Meet Ace Cafe London 2014
Figaro club meeting 2014


SPECIFICATIESMerk:     Nissan 
Model:     Fgaro 
Land:     Japan 
Productieaantal:     20.073 
Productiejaar:     1991 
Vermogen:     76 PK
Koppel:     106 nM
Topsnelheid:     170 km/u
Acceleratie 0-100 km/u:     12.9 sec.


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant